Spring til hovedindhold

Aktier: Aktiebunden testet – hold øje med smittetallene

De amerikanske aktier havde den bedste enkeltdag siden nedturen i 30’erne. Daglige udsving og hastigheden i nedturen har været ekstreme. Bunden blev fundet og testet, men usikkerheden kan bestå længe

  • Gårsdagens optur på ca. 10 % var historisk
  • Enkeltdagsudsving er større end under finanskrisen i 2008
  • Investorerne reagerer ikke kun på de økonomiske signaler, men aktiemarkedet har i høj grad også sin egen rytme. Investorerne køber markedsaktier som eksempelvis Apple hvis de tror markedet stiger og vise versa ved forventede nedtur. Investorerne vil ikke risikere at ramme den daglige retning, men den eller de ”forkerte” aktier, som ikke bevæger sig op
  • Den amerikanske stimulansplan på 2000 mia. USD blev som forventet vedtaget
  • Aktierne har formentlig passeret lavpunktet mandag den 23/3 – 1 kvartal før nedturen i økonomien kulminerede. Det er dog ingen garanti for at aktierne ikke igen kan komme ned og røre eller sågar være lavere. Nedtur bliver ikke hurtigt og per definition vekslet til en meget hurtig optur.
  • De kommende dage og uger kan markederne fortsat tænkes at bølge frem og tilbage. Hold øje med smittetal og udviklingen i dødsfald. Det gør investorerne.
  • 2/3 af betingelser for bedre tider investeringstider er nu på plads. Penge- og finanspolitikken har fået et ”fuld kraft frem”

Investorerne fokuserer på smittetallene

Den sidste 1/3 af forudsætningen for at investorerne for alvor kan se lyset for enden af Coronatunnelen er at smittetallene med sikkerhed skal toppe og efterfølgende begynde at falde igen. Aktierne vil fortsat bevæge sig ganske meget op og måske også ned, men ”bagstopperne” for den økonomiske nedtur som bliver markant, men formentlig kortvarig, er nu på plads. Den tilstrækkelige betingelse for at overbevise investorerne om at aktierne er bundet ud, vil være at smittetallene med sikkerhed begynder at falde. Det kan tage 2-3 uger i USA, og er formentlig det, som vi i løbet af 1 uge kan ane i Italien og Spanien og Danmark for den sags skyld.

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge aktier

Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål og er alene udtryk for Per Hansens egne holdninger og vurderinger. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning.

Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.

Du bør altid rådføre dig med egne professionelle rådgivere vedrørende beslutninger om dine investeringer, således at disse afstemmes i forhold til dine konkrete forhold, herunder risikoprofil og økonomiske forhold.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2020-03-27 20:57

Er algoritme/computer handel ikke den største årsag til de svingende kurser. Så vidt jeg har forstået sker 70% uden direkte menneskelig indblanding.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-03-28 10:26

Hej Hans Algoritme handel står for langt mere end 50 % af dagens handel. På daglig basis bidrager algoritmerne både til mere likviditet, men også til større daglige udsving. Det er dog en udbredt misforståelse at forestille sig at computere i sig selv skaber større udsving over længere perioder. Computere gør nøjagtig det som de er programmeret til at at gøre. Computere “står” måske for mere end 70 % af handlen, men der står mennesker bag ved de rutiner som computerne udfører handler efter. Derimod er den stigende brug af short positioner givetvis med til at øge volatiliteten i aktier… Læs mere