Spring til hovedindhold

Aktier: Brexit går ikke ubemærket hen

 

Efter et par dage i noget nær choktilstand, er de globale aktiemarkeder med få undtagelser (britiske bankaktier i særdeleshed og europæiske ditto i al almindelighed) relativ hurtigt kommet til hægterne igen. Investorerne kan meget let have taget noget for nonchalant på de ”opgaver” og udfordringer som venter ikke kun den britiske, men også den globale økonomi. Her er 4 grunde til det:

  • Pundet er svækket handelsvægtet med i underkanten af 10 % siden det britiske farvel. Det vil uundgåeligt betyde, at det betalingsbalanceunderskud som nåede 5,2 % af bruttonationalproduktet i 2015, vil svulme problematisk tættere på 2 cifret isoleret opgjort for 2. halvår 2016
  • Udviklingen i det britiske pund har historisk været en god rettesnor for investorernes humør. Hvis pundet var dyrt og stigende, var der højt humør og vice versa med et faldende og svækket pund. Efter Brexit ”mangler” aktiemarkederne derfor at se en pund-svækkelses reaktion.
  • Den britiske økonomi vil komme meget tæt på, hvis ikke i recession om 3-6 måneder. Det vil også kunne mærkes hos den største britiske samhandelspartner = Europa. I Forvejen er der ikke for meget vækst at give af her.
  • Investorerne har en forventning om at der ”ikke er en udfordring som centralbankerne ikke kan klare”. Rigtigt er det at centralbankerne kan og vil gøre mere. Spørgsmålet er om det er nok, når vi allerede har negative tyske 10 årige renter; en amerikansk ditto på 1,46 og Danmark som danser omkring rentenullet?

Hav kontanter på sidelinien

Investorerne gør klogt i ikke kun at forberede sig på at 2016 ikke bliver noget fremragende aktieår, men også at der kan komme flere skvulp af den samme slags som Kina i august 2015; faldende oliepriser i starten af 2016 og Brexit, forårsagede. Det er klogt og en god ide at have kontanter klar på sidelinien, når og hvis investorerne igen bliver bekymrede og får vækstmavepine.

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer