Spring til hovedindhold

Alibaba: Er regeringen de fyrretyve aktierøvere?

Alibabas aktiekurs faldt juleaftensdag med 13 %. For investorerne er det en påmindelse om at ingen i Kina er større end systemet; heller ikke Jack Ma:

  • Alibabas aktiekurs faldt juleaftensdag med 13,34 %
  • Årsagen er at de kinesiske myndigheder undersøger om at Alibaba er ved at have en form for monopol, som de misbruger.
  • Det er anden gang inden for kort tid, at de kinesiske myndigheder signalerer, at de holder øje med om Jack Ma får lidt for meget indflydelse (officielt) eller måske snarere om hans interesser ikke matcher med det kinesiske systems interesser.
  • For lidt under 2 måneder siden bremsede de kinesiske myndigheder den planlagte børsnotering af fintechselskabet ANT, som Jack Ma har været medstifter af. Den planlagte børsnotering, som skulle være delt mellem Hong Kong og Shanghai blev bremset kort tid før den skulle køre af stablen. Interessen var stor og der var lagt op til en fin kursdebut.
  • Noteringen uden for New York og i Hong Kong/Shanghai var formentlig tilrettelagt for at undgå at vække det kinesiske styres vrede. Trump og Kina er stadig langt fra kommet i mål med deres handelsaftale, og forholdet mellem Kina/USA er køligt. Det vil det formentlig også være med Joe Biden som præsident. Hans fremtoning er en anden end Trumps, men han vil formentlig også anlægge en relativ markant profil over for Kina. Der var mange gode grunde til ikke at vælge den børsnotering i New York til.
  • Alibaba var ikke den eneste kinesiske aktie, som faldt tungt. Der var også et kursfald på 5 % til Tencent.

Kina holder øje men stopper næppe Alibaba

Det kinesiske regime har med sin ageren signaleret, at de holder øje med alle aktiviteter, som ikke tjener Kinas interesser. Jack Ma er måske ved at blive lidt for stor, dominerende og indflydelsesrig for kineserne. For investorerne er det relevant at tænke på, at det næppe er i Kinas interesse at stoppe Alibaba udvikling trods alt, men at det handler om at kunne overvåge og overskue udviklingen.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer