Spring til hovedindhold

Amerikanske bankaktier: Bliver 3. kvartalstallene vendingen?

De amerikanske bankaktier lider sammen med mange andre konjunkturfølsomme selskaber under Covid-19 og den usikkerhed og den indflydelse, som den har på indtjeningen. De kommende dage vil JPMorgan og Citigroup (begge 13/10), Wells Fargo, Bank of America og Goldman Sachs (alle 14/10) aflægge kvartalsregnskab:

  • Bankaktierne hænger fast i det værste fra flere verdener. Store tabsreservationer og markante rentefald og en fladende rentekurve presser indtjeningen markant.
  • I 1. og 2. kvartal hensatte bankerne meget store beløb til imødegåelse af tab.
  • Værst er det gået for Wells Fargo, hvis aktiekurs år til dato er mere end halveret.
  • Lidt mindre slemt er det går for JPMorgan, Goldman Sachs, Citigroup og Bank of America, som dog stadig er faldet med 20-35 %.
  • Den amerikanske centralbank, Federal Reserve har sat en overgrænse for hvor udbytte der må udloddes og senest er forbuddet mod aktietilbagekøb til og med 2. kvartal blevet forlænget året ud. FED har ikke ”forbudt” udlodning af udbytter på samme måde som ECB og nationale centralbanker har ”henstillet” til i Europa.
  • FED har baseret sine antagelser på stresstest, som har vist, at de amerikanske banker er godt/meget godt kapitaliseret.

Vending i 3. kvartal?

Investorerne vil holde øje med:

  • Bliver der foretaget en yderligere kapitalpolstring i 3. kvartal i form af ekstra tabsreservationer og i givet fald i hvilken størrelsesorden? En yderligere stor tabsreservation kan både indikere, at der, med det som bankerne tror nu, kan være ”hensat det som skal hensættes”. Det kan dog også signalere, at økonomien stadig er meget skrøbelig. Det er meget vigtigt at holde øje med det ”sprogbrug”, som bankerne bruger.
  • Har bankerne planer for omkostningsreduktioner, som skal imødegå den fladende rentekurve og den negative indflydelse det har på rentemarginalen?
  • De banker, som har de fleste aktiviteter inden for handel med værdipapirer vil rapportere meget store indtægter herfra. Det gælder bl.a. JPMorgan, Bank of America og Goldman Sachs.
  • Wells Fargo er faldet mest. Det skyldes ikke kun at de fortsat er begrænset af FEDs asset cap (FED har sat en overgrænse på WFCs balancestørrelse på grund af en sag hvor banken kunstigt inflaterede antallet af kunder). Herud over har Warren Buffett tabt tålmodigheden med og tilliden til Wells Fargo, efter at have været aktionær i mange år. Warren Buffet har formentlig solgt resten af sine aktier i kvartalet. WFC har sine udfordringer, som dog også er afspejlet i en historisk lav aktiekurs.

Amerikansk valg betyder noget, men næppe rigtig meget

Om 3 uger skal amerikanerne vælge deres næste præsident. Business as usual og 4 år mere med Donald Trump vil nok, alt andet lige være det kortsigtede bedste for bankerne. På den anden side er det begrænset, hvad forskellen reelt vil være og indirekte vil Joe Biden måske være bedst. Demokraterne vil stimulere økonomien mere, og jo mere finanspolitisk stimulans, jo mere vil en bedre økonomi gavne bankernes nedskrivninger. Stigende skatter kan være en udfordring på samme måde som lavere renter, en flad rentestruktur og indflydelsen på rentemarginalen er det. Modposteringen til det vil være et meget stærkt omkostningsfokus de kommende år.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer