Spring til hovedindhold

Apple har mistet sin investeringsmæssige kultstatus

Apple er en fænomenal succes. Når investorerne alligevel er blevet meget mere forbeholdne overfor aktien og salgsrekorder mere er lig med kursfald end ditto stigninger, er det blandt andet et tegn på, at investorerne er blevet forvente; men også at konkurrencen til Apple i dag er meget hårdere i dag end historisk. Kursfald på 30 % fra toppen er ikke det som kommer til at trække markederne markant ned. Investorerne kigger andre steder hen.

Apple stort fald eller mindre stigning?

Apple er faldet med ca. 30 % siden aktien toppede i september 2012. Det lyder umiddelbart af ganske meget og er det også. På den anden side er det fortsat sådan, at aktien er mere 50 doblet siden aktien ramte et lavpunkt i 2003. Nogle vil kalde det et stort fald, mens andre mere karakteriserer det som om en meget stor stigning ”blot” er blevet mindre. Det afhænger af øjnene der ser.

Apples tid som benchmark er forbi

Fantastiske og dygtige selskaber har deres tid i Hall of Fame. Apple har haft den og har den i og for sig stadig. Apple er fortsat portrættet af en gigant succes. Selv om aktien er faldet med 30 % fra toppen og Apple fortsat vægter ganske meget i forskellige indeks, har det dog ikke kunne ødelægge den generelt gode stemning på aktiemarkederne. Just i går nåede S&P 500 op i underkanten af 1500, som ikke er særlig langt fra tidligere rekorder. På trods af Apples fald fra tinderne.

Investorerne er nomader

Investorerne er på vandring. Apples storhedstid på børserne har varet mere end 9 år. Hvilken anden virksomhed kan bryste sig af at være i den absolutte verdenselite 9 år i træk? At dømme efter de seneste måneders kursfald er i det mindste nogle af de investorerne på vej mod nye investeringsgræsmarker.

Lavere Apple kurser kan være en negativ katalysator for aktiemarkederne. I kombination med de seneste måneders markante generelle kursstigninger, kan det potentielt gøre markederne mere sårbare. På den anden side er der ved at brede sig en investeringsopfattelse af, at der fremover kan blive andre heste at sætte sine penge på og investere i.

Et æble om dagen er sundt, hedder ordsproget. Det har det været for Appleinvestorerne i 9 år.

 

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer