Spring til hovedindhold

Bedre end frygtet – markedsopdatering med Jakob Vejlø fra BankInvest

Verdensøkonomien på 2 minutter: Chefstrateg hos BankInvest, Jakob Vejlø, giver her sit syn på, hvad der bliver afgørende for investeringsverdenen i den kommende tid, herunder Kina, USA, malurt fra renterne.

Denne video er markedsføringsmateriale udarbejdet af BankInvest.

Chefstrateg hos BankInvest, Jakob Vejlø, giver her sit syn på, hvad der bliver afgørende for investeringsverdenen i den kommende tid. Herunder udsigten til recession, Kinas genåbning, USA positive overraskelse, men også malurten bægret

Bedre end frygtet

“Selvom krigen i Ukraine fortsat vejer tungt i det globale billede, så peger udviklingen på, at vores økonomier har det bedre end frygtet. I USA og EU viser prognoserne nu forventninger om en lille økonomisk fremgang – og ikke recession. Der er flere forhold, der trækker i den retning. Energipriserne har vist faldende tendenser, ikke mindst på naturgas. Det er med til at presse inflationen ned, og det støtter købekraften lidt.

Kinas genåbning skaber berettigede forventninger om et betydeligt vækstopsving i verdens næststørste økonomi. Det smitter positivt af på den samlede globale økonomi.

I USA er arbejdsmarkedet overraskende stærkt. Virksomhederne er tydeligvis forsigtige med at opsige kvalificerede medarbejdere i frygt for at stå og mangle arbejdskraften på et senere tidspunkt.

Det globale aktiemarked har allerede kvitteret med pæne stigninger i år. Målt i danske kroner ligger afkastet på 5%.

Malurten i bægeret er, at renterne er begyndt at stige igen de seneste uger. Det gør de fordi forventningerne til centralbankernes renteforhøjelser kravler op. Frem mod sommeren må vi nok regne med, at den korte rente stiger 0,5% i USA og 1% i euroområdet – og dermed også i Danmark. De forventninger ER indbygget i markedet, og derfor behøver de lange obligationsrenter ikke at stige meget mere herfra

Den gode nyhed for aktieinvestorerne er, at analytikernes nedjusteringer begynder at klinge af. De fremadrettede indtjeningsforventninger stiger faktisk lidt på fx det brede europæiske aktiemarked. Det danner fundamentet for, at vi på længere sigt kan se nye og højere niveauer på aktiemarkederne.”

Jakob Vejlø, BankInvest

Mere om investeringsforeninger

Læs om BankInvest og andre investeringsforeninger på Nordnet her. Prøv også vores screener til at finde præcis den investeringsforening, der passer til din portefølje.

Materialet er produceret af BankInvest og skal anses som markedsføringsmateriale. Formålet med materialet er at give generel information om afdelingerne og skal ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Nordnet tager forbehold for nøjagtigheden af de angivne informationer, hvad enten de er leveret af  BankInvest  selv eller hentet fra offentligt tilgængelige kilder.

Nordnet er ikke ansvarlig for dispositioner eller undladelser foretaget på baggrund af informationerne. Nordnet anbefaler sagkyndig og professionel vejledning ved investeringsbeslutninger. Nordnet modtager provision fra BankInvest. Se alle satser her.

Historiske og tidligere afkast og/eller kursudviklinger kan ikke anvendes som pålidelig indikator for fremtidige afkast og/eller kursudvikling. Tegning af andele bør ske på baggrund af prospekt, vedtægter og central investorinformation. Informationen findes på bankinvest.dk

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer