Spring til hovedindhold

Aktier: Bliver amerikansk valg et non-event?

Der var ikke meget ohøj da Donald Trump/Joe Biden mødtes i Ohio. Er amerikansk valg på vej til at blive et non-event for investorerne?

Ohøj i Ohio?

Donald Trump og Joe Biden mødtes tirsdag for første gang i en direkte duel i Ohio. De skulle diskutere 6 forskellige emner, men noget indholdsmæssigt politisk topmøde blev det aldrig. De som havde sat næsen op efter en duel på realpolitik havde enten ikke gjort deres hjemmearbejde godt nok og/eller må de være blevet ganske skuffede.

Amerikansk politik handler ikke mindst om retorik. Der er færre ”god skik” kutymer end det, som vi kender fra Danmark/Europa. Som i en boksekamp handler det mest om at få en række dybe stød ind ved at kompromittere den anden side.

Langt fra Madison Square Garden

Man følte sig lidt hensat til en svunden tid. Dengang vi stod op midt om natten for at overvære de store bokseslag i Madison Square Garden i bedste amerikanske reklamemæssige sendetid et par timer før midnat. George Foreman/Joe Frazier/Cassius Clay og Madison Square Garden var skiftet ud med Ohio, men der var ikke meget politisk ohøj over duellen.

Politisk duel uden partiprogram

I Danmark dueller man for det meste på sit partis program. Demokraterne har vist nok vedtaget et, men det er ikke helt klar for mig, at det samme gælder for republikanerne. I givet fald er det ikke noget som præsident Donald Trump lagde særlig meget vægt på. Trump er først og fremmest Trump og dernæst (måske) republikaner.

Mindre realøkonomiske forskelle

For investorerne har debatten næppe ændret meget. Joe Biden har en helt anden stil, men spørgsmålet er om han også har en helt anden politik, som for den globale investor gør en kæmpeforskel?

Klimaet vil blive højere prioriteret, og den næste præsident vil endnu engang love og forsøge at lægge arm med medicinalindustrien om priserne. Bidens holdning til Kina er ikke meget forskellig fra Trumps, selv om han formentlig vil have en anden og mere diplomatisk tilgang. Biden tænker ikke så meget på ”America first” og vil formentlig genetablere USA’s tidligere gode forhold til omverden, men nogen revolution skal man ikke forvente, selv om han skulle blive valgt. Investorerne reagerer roligt efter debatten. Trump fik ikke ændret noget eller meget. Investorerne tager udgangspunkt i at Biden er den sandsynlige vinder, og de gjorde de også før debatten.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2020-09-30 11:48

Hvordan vil en sejr til Biden og efterfølgende problemer fra Trump mht. accept af valgresultatet. Dette kan måske ende i højesteret, hvor Trump sandsynligvis kan blive vinde valget ved en juridisk dom.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-09-30 11:54

Hej Dan

Jeg tror en sejr til Biden er det mest sandsynlige. Derimod er det for mig at se ganske vanvittigt hvor mange der omtaler, at det kan blive et problem hvis/at Trump ikke anerkender resultatet. Det er for mig så usandsynligt, at jeg ikke forstår al den ståhej og debat, men jeg kan naturligvis også blive klogere:-)

Med venlig hilsen
Per

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-09-30 18:38

Det var det samme i 2016, om hvorvidt Obama ville anerkende Trump som ny præsident. Men der må man altså sige, at det er højst usandsynligt valgresultatet ikke skulle accepteres. Undtagelsen vil være som i 2000, hvor højesteret traf beslutning om at resultatet (med bevist valgsvindel) stod ved magt. Det kan ske igen, men mere bliver der nok ikke i det, og til januar sidder den ene af de to med udsigt til 4 år som præsident.