Spring til hovedindhold

Det er blevet tid til at passe på pengene

Ser vi specifikt på Danmark, så er C20-indekset oppe i 490 i skrivende stund, og dermed er der kun 27 point op til All-Time-High i 517 svarende til 5 %. Rekorden blev sat i efteråret 2007 – altså inden Finanskrisen i USA og senere resten af verden brød ud. Verdensøkonomien er slet ikke i samme form, som inden krisen brød ud. Derfor er spørgsmålet om aktierne nu skal tilpasse sig nedad i forhold til den svage realøkonomi?

Europa kører i slæbegear med negativ vækst i mange lande, og det kan tage lang tid at genvinde momentum. Selv i Kina taber væksttoget damp. De kinesiske myndigheder advarer om, at væksten i Q3 formentlig falder til det uhørt lave niveau på 7,4 %. USA klarer sig fornuftigt, men her er politiske initiativer sat i bero til efter præsidentvalget i november.

Mange faktorer peger imod et spændende og udfordrende andet halvår på Finansmarkederne. Vi kan være tæt toppen for aktiernes formåen i denne omgang, og alene højden på de aktuelle kursniveauer øger risikoen ved investering i aktier. Imidlertid er der rigelig likviditet i markedet, og der er ingen andre alternativer at investere i end aktier.

Kortsigtet ageren synes at være strategien for nærværende, indtil der måtte komme mere klare signaler for fremtiden. På kort sigt kan indgreb fra centralbankerne i USA og EU skabe lidt optimisme, især hvis den er koordineret mellem Fed og ECB plus evt. Bank of Japan samt Kinas centralbank, Peoples Bank of China. Indtil videre har centralbankerne imidlertid kun givet verbal støtte til markederne, hvilket har været tilstrækkeligt til at holde dampen oppe. Investorerne mangler alternativer til aktier, og troen på nye tiltag fra centralbankerne bidrager til optimismen.

Fokus for investorerne må i den nærmest kommende tid være at passe på pengene frem for at jagte spædende afkastmuligheder.

www.aktieinfo.net

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer