Spring til hovedindhold

Fransk valg: Politisk investeringsrisiko reduceret til et minimum

Macron effekten kortsigtet udtømt

Macron blev valgt som den mindst upopulære af kandidaterne i 2. valgrunde. Bedømt ud fra investorernes tilkendegivelser, var det det rigtige valg. Allerede efter 1. valgrunde var der masser af brede investeringssmil og kursstigninger hos investorerne, hvilket ikke mindst skyldes:

  • Der bliver nu ingen fransk uro om EUR og Frexit.
  • Valget markerede ikke ”3 på stribe” til anti-globale kræfter.
  • Macron er når alt kommer til alt på papiret den mest reformivrige af de to i et land, som har tradition for at vægre sig, når samfundet skal tilpasse sig til ændrede tider. Frankrig har markant brug for at få reformeret arbejdsmarkedet (arbejdstid, fleksibilitet, pensionsalder, m.v.) for ikke at den øgede levealder skal slå bunden helt ud af statskassen.
  • Valget af Macron kan måske give lidt tiltrængt europæisk arbejdsro efter en vinter/forår som har været mest præget af uenigheder mellem UK og EU om Brexit.
  • En måde at måle usikkerheden på har været igennem det tysk-franske rentespænd. Op til 1. valgrunde blev dette spænd forøget, mens det herefter har været faldende. Jo mindre en renteforskel, jo mindre nervøsitet hos investorerne.

Moderat politisk investeringsrisiko for 2017

Generelt bør der holdes et vågent øje med den politiske udvikling, men erfaringerne siger samtidig, at politikerne (heldigvis) har mindre magt over den økonomiske udvikling, end de selv vil give indtryk af. For den resterende del af 2017 synes der fra den front først og fremmest at kunne komme lidt uro fra de fortsatte forhandlinger mellem UK og EU samt det tyske valg til forbundsdagen i efteråret. Efter weekendens valg i Schleswig Holstein og under forudsætning af, at den styrkede tendens til Merkel bliver bekræftet i næste weekends valg i Nordrhein-Westfalen, vil den politiske investeringsrisiko være moderat/lille.

Gode regnskaber holder kursfald fra døren

De amerikanske regnskaber har været særdeles gode og tegner til at blive de bedste i 6 år med en indtjeningsfremgang på 12-13 % i forhold til samme kvartal sidste år. Også de europæiske regnskaber bliver solide. De danske regnskaber, som indtil videre har aflagt deres tal, har generelt været absolut godkendte og til den gode/rigtig gode side. I denne og næste uger kulminerer resultaterne.

Forventningerne er store, men det ser ikke ud til at selskaberne skuffer dem. Det er især de gode regnskaber som på kort sigt skal holde humøret højt hos investorerne, og som samtidig forhindrer at der kommer en korrektion på markederne, som ikke er set siden kortvarigt natten efter det amerikanske valg.

Økonomien i Europa holder sit momentum. 1. kvartal markerer sandsynligvis årets lavpunkt i USA, og virksomhederne er i resultatmæssig topform. Denne cocktail garanterer ikke mod aktienedtur, men agerer et stærkt bolværk.

 

 

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer