Spring til hovedindhold

G-20 møde i Australien: Flere vækstfugle på taget

Det skorter sjældent på den gode vilje, store forhåbninger og de positive tal. Weekendens G20 møde var ”endnu et af slagsen”, som i runde vendinger fortæller om at ”i morgen bliver alt bedre”. I 2018 skal væksten ifølge mødets slutcomminique være 2,1 % højere i G20 landene end den ”ellers ville have været”. For økonomien er i dag som i går. Det samme gør sig gældende for investorerne, som ikke behøver at skele ret meget, hvis overhovedet noget, til weekendens topmøde i Australien. Det er, desværre mest sandsynligt, business as usual.

2,1 % = 2000 mia USD – 7 x dansk BNP ekstra

Hvis det skulle lykkes G20 landene at løfte væksten med 2,1 % i 2018, vil det, iflg. slutcommuniquet, løfte landenes BNP med 2000 mia. USD. Det svarer i runde tal til 7 x Danmarks samlede BNP. Det er ikke ambitionerne der fejler noget.

Ingen kan være uenig i at

  • Skabelse af flere kvalitetsjob
  • En mere fair beskatning, hvor pengene tjenes
  • En forstærket indsats for at reducere ungdomsarbejdsløsheden
  • Udryddelse af fattigdom
  • Mindre korruption
  • Mere samhandel
  • Etc,

alle er gode formål og fortjener stor opmærksomhed. Udfordringen er ikke om målene er ambitiøse nok. Det springende punkt er, om de midler der gør at man kommer hen til målet, er store og stærke nok, samtidig med at historien viser os, at det med at løfte i flok ikke har den samme klang verden over.

2000 vækstfugle på taget i 2018

For investorerne vil den varige effekt af weekendens G20 møde være meget begrænset og kortvarig. På de finansielle markeders dagsorden står risikoen for deflation i Eurozonen, en fortsat meget svag japansk økonomi, som her til morgen viser nye svaghedstegn, og en uløst strid mellem Rusland/Ukraine/Europa/USA. Der findes desværre ingen kortsigtet løsning på disse problemer. Hvis G20 mødet for alvor skulle have haft en betydning for investorerne, skulle en løsning i Rusland/Ukraine striden have været understøttet af mere end blot alvorsord. Nu bliver det ved de fine intentioner og håbet om at de 2000 mia. USD er mere end blot vækstfugle på taget.

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2014-11-21 11:00

Kære Per,

Har du nogle tasmanske selskaber som du vil anbefale? Det kan jo være at de stiger efter C20 mødet har været i Australien.