Spring til hovedindhold

Gratis opsparing i investeringsbeviser og ETF´er

Nordnet har nu som den første aktør i Norden lanceret månedsopsparing i såvel investeringsforeninger og ETF’er uden købskurtage. Vi tilbyder dermed en tjeneste, hvor man helt automatisk kan spare op i værdipapirer og langsigtet bygge sin egen formue op. Med et udvalg på 30 danske investeringsforeninger og 40 ETF´er fra markedets førende leverandører bliver det enkelt at opnå en god risikospredning.

De fleste danskere er på det rene med, at regelmæssig opsparing er en god måde at langsigtet bygge en formue op. At spare et mindre beløb op hver måned i værdipapirer, kan dog være både besværligt og en dårlig forretning, da handelsomkostningerne bliver uforholdsmæssigt store. Derfor håber vi også, at rigtig mange private investorer vil være positive til vores nye initiativ med introduktionen af automatisk månedsopsparing uden købskurtage.

Selvom det i dag er muligt at handle værdipapirer til meget lave omkostninger, vil en opsparing i investeringsforeninger på eksempelvis 500 kr. om måneden normalt ikke kunne betale sig. Handelsomkostningerne spiser næsten 6 % af opsparingen op allerede fra første køb, og det under den forudsætning, at man nøjes med at investere i én forening. Men nu ændrer vi altså spillets regler, og åbner op for en ny og langt mere lønsom måde at spare langsigtet op.

Ud over automatisk månedsopsparing i danske børshandlede fonde, også kaldet investeringsforeninger, giver vores nye tjeneste mulighed for at investere i en række internationale børshandlede fonde, såkaldte ETF’er. Ingen anden aktør i Norden tilbyder en lignende tjeneste. ETF’er har længe været populære i USA og det øvrige Europa, og i de senere år har der været en stigende interesse i Danmark og det øvrige Norden for denne form for børshandlede fonde.

Vi har i de seneste år set en større og større fokus på omkostninger, og med ETF’er får man et alternativ med meget lave forvaltningsafgifter. Det skyldes, at ETF’er normalt blot følger et indeks, og man har derfor ikke samme udgifter til forvaltere som aktivt forvaltede fonde. ETF’er kan desuden være et godt supplement til danske investeringsbeviser, da de giver adgang til en række vækstmarkeder til meget lave omkostninger. Dog bør man være opmærksom på, at ETF’er er et alternativ, som af skattemæssige årsager især egner sig til pensionsopsparing.

Vores nye tjeneste kaldes Månedsopsparing i børshandlede fonde og giver adgang til kurtagefri køb i 30 udvalgte afdelinger fra investeringsforeningerne Alfred Berg, BankInvest, Danske Invest, Jyske Invest, Maj Invest, Nordea Invest, Skagen Fonder og Sparindex. Desuden tilbydes godt 40 ETF’er fra iShares (BlackRock), db-x trackers (Deutsche Bank) og Xact (Handelsbanken). Det er også muligt at vælge en modelportefølje, udvalgt af Nordnet.

Mindste beløb for månedsopsparing i fonde er 500 kr. pr. måned. En opsparingsplan for automatisk månedsopsparing kan løbende ændres og frit opsiges, hvis man ikke længere vil spare op i værdipapirer.

Du kan læse mere om vores nye månedsopsparing her >>

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
8 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2014-12-13 21:56

Kan man have en ægte aldersopsparing oprettet direkte hos jer, som så investeres via månedsopsparingen? Og hvis ja, hvordan gør man (er kunde hos Nordnet i forvejen)?

Gæst
Gæst
2013-11-23 11:27

Ved månedsopsparing kan man tilmelde sig automatisk geninvestering af udbytter? Det fremgår ikke af materialet. Ofte er største afkast jo gn udbytter. Sparinvest index har en ordning der hedder Stock dividend (p.medd. 8.4.13)- sådan at du får udbyttet udbetalt i form af flere investeringsbeviser. Vil du undersøge om I har den ordning tilknyttet månedsopsparingen? PS. Savner et par udbyttefonde – s&p div achievers el s&p div aristocrats eller bankinvest høj udbytte aktier. Tak. Mvh Chr.

Gæst
Gæst
2013-05-10 15:10

En måde at komme udenom den højere beskatning af ETF’er og stadig bevare den lave omkostningsprocent, kan vel være at købe Sparindex?
Hvis det er korrekt forstået, skal I da se at få nogle flere af deres produkter med i valgmulighederne til en månedsopsparing.
……og så er kurtagen også lavere ved salg.

Gæst
Gæst
2013-04-23 20:46

Hej Thomas,

Ja, det er korrekt at ETF’er stadig beskattes som lagerbeskattet kapitalindkomst, og at mange rådgivere derfor også anbefaler at handle ETF’er via pensionsordninger. Der er dog mange betragtninger, når man investerer, hvoraf skat naturligvis også er en af disse. Bekymrer skatten dig, så har du altid muligheden for at handle ETF’er på pensionsdepotet.

Her beskattes du med PAL skat, altså 15.3 %. Dette uanset om du handler aktier eller ETF’er.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-04-30 22:11

Hej Max

Hvis man gerne vil investere i (udenlandske) ETF’er for frie midler, og gerne vil have glæde af investeringen før man rammer pensionsalderen, hvordan kan man så mest hensigtsmæssigt handle med ETF’er?

Jeg tænker selvfølgelig mest i forhold til beskatningen, men måske er der også andre opmærksomhedspunkter, som bør indgå i regnestykket?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-06-25 09:46

@Max Gandrup
Hvor kan man læse mere om beskatningen af ETF’ere når der er tale om frie midler?

Kan kun se, at beskatningen er op til 45,5 %. Hvilke regler gælder der helt præcist?

Gæst
Gæst
2013-04-17 11:52

Bliver ETF’er stadig beskattet som lagerbeskattet kapitalindkomst når det er fri midler?

I så fald er det vel en dårlig ide af smide sine penge i ETF’er.

Thomas

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-04-22 15:59

Ja, det gør de, så handel i EFT’er skal være i pensionsregi