Spring til hovedindhold

Hvilke ETF’er skal jeg vælge?

ETF’er bliver mere og mere populære både i Danmark og resten af verden. Dette skyldes hovedsageligt de meget lave løbende omkostninger da de fleste ETF’er er passive og følger forskellige indeks. Udvalget af ETF’er er meget stort og indeholder kapital- og fastforrentede fonde, men også fonde, der indeholder råvarer og alternative investeringer såsom fast ejendom. Det er også blevet meget populært med tema-ETF’er, hvor du let kan få eksponering mod stærke markedstendenser. Der er også fonde med gearing og omvendt afkast – hvis du tror på faldende priser.

Fordele ved ETF’er

• Helt kort, så tager ETF’er det bedste ud af fondsverdenen (risikospredning og enkelhed) og kombinerer det med aktiers fordele (konstant prisfastsættelse og omsættelighed).

• Lavt administrationsgebyr sammenlignet med traditionelle fonde.

• Mange muligheder for at skabe avancerede strategier og porteføljer med specifikke orienteringer.

ETF-inspiration

For at hjælpe dig med at finde spændende ETF’er har vi lave en række temasider. Her kan du se, hvilke ETF’er der er de mest populære blandt Nordnets investorer. På listerne har vi sorteret, så du nemt kan eksponere dig mod lande, regioner, spændende temaer, alternativer til aktiemarkedet og meget mere.

Klik her for at komme til inspirationssiderne

Find interessante ETF’er til din portefølge

Nordnets ETF-screener:

Klik på billedet for at komme til vores Screener.

Der er i øjeblikket over 1.500 ETF’er på Nordnets platform, som du kan investere i – så udbuddet fejler ikke noget. Den svære del er ofte at finde, hvad du eksponeres mod. Ovenstående billede viser Nordnets ETF-screener, som hjælper dig med at finde rundt i ETF-junglen.

Mange investorer i dag ser efter ETF’er, der giver et udbytte, som du selvfølgelig let kan sortere på. Du kan let vælge at sortere under Udbyttepolitik på ETF’er, udbetaler udbytte. De, der normalt ikke geninvesterer udbyttet.

Det er også muligt at søge efter ETF’er med et lavt CO2-aftryk. For dem, der ønsker at investere mere bæredygtigt, er der en mulighed for at sortere værdipapirer ud fra netop dette kriterie. Morningstar modtager data fra Sustainalytics, som er et analyseinstrument, der blandt andet fokuserer på bæredygtigheden af ​​mange af verdens største virksomheder.

Du kan også sortere efter uønskede industrier, hvor du kan fravælge ETF’er, der for eksempel indeholder våben, tobak og spil.

Der er en række kategorier og funktioner, som du kan sortere efter for at finde netop de ETF’er, der passer til din portefølje. Tag et kig på siden og udforsk mulighederne.

Udforsk vores ETF-screener

Månedsopsparing i ETF’er

Hos Nordnet kan du automatisere dine opsparinger og starte en kurtagefri månedlig opsparing i ETF’er.

Læs om vores Månedsopsparing.

Lær mere om ETF’er

ETF er en forkortelse for Exchange-Traded Fund, der på dansk betyder børsnoterede fonde. De handles på samme måde som danske investeringsforeninger, men de fleste af dem kan du handle med Nordnet er noteret på Xetra i Tyskland.

Læs mere om ETF’er

Klik her for at komme til inspirationssiderne

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2020-03-23 16:59

Hvordan er det nu med beskatning af etf’er – er der nogle af dem, der IKKE er lagerbeskattet?

Gæst
Gæst
2020-03-19 09:09

Findes der virkelig ingen akkumulerende etf med lav omkostning, som har fokus på dividende aristokraterne? Dem jeg kan finde er ikke tilgængelige på Nordnet.