Spring til hovedindhold

Markedsperspektiv for 4. kvartal: Udbytteaktier er stadig attraktive ved højere renter

Dette indlæg er markedsføring.

2022 har talt for, at investorer skulle øge deres eksponering mod udbytteaktier. Investorer, som har gjort dette, vil relativt set have oplevet betydelige gevinster år-til-dato. Vi ved dog også, at mange investorer er gået glip af dette, hvilket fremgår af den undervægt, som aktier med højt udbytte har i forhold til investorernes historiske allokering.1

Vi fastholder denne tilgang. Vi mener også, at denne undervægt og lave værdiansættelse kan ses som understøttende for investorer, som har udbyttebetalende ETF’er med lang tidshorisont. Selvom udbyttebetalende aktier relativt set har givet gevinst i år, bør den relativt lille efterspørgsel gøre investorerne trygge ved værdiansættelsen, når de overvejer, om de skal blive i handlen eller tage hul på en ny position. Investorernes præference for aktier af højere kvalitet i forhold til værdiaktier har været med til at fastholde P/E-værdien for vækstaktier på trods af de rentestigninger, vi har set i 2022.

Den primære årsag til, at vi mener, investorerne bør holde fast, er, at de makroøkonomiske og politiske udsigter er uændrede – og dermed fordelagtige for udbytteaktier. Det makroøkonomiske klima for amerikanske og globale aktier er fortsat drevet af en strammere pengepolitik, som er nødvendig for at håndtere den høje inflation. At markedet svinger op og ned presser fortsat investorer ud i defensive strategier. Udbyttebetalende aktier giver investorer mulighed for at være med på begge baner.

Forbrugerprisindeks år-for-år (%, sidste 10 år):

Figur 1. Kilde: Bloomberg Finance L.P. pr. 30. september 2022.

Tre vigtige faktorer

I vores optik er der tre vigtige faktorer, som fortsat kan støtte handlen med udbytter i amerikanske og globale aktier frem til slutningen af året: inflation, pengepolitik og værdiansættelser.

1. Inflation

Høj inflation, se figur 1, forventes fortsat at presse centralbankerne til rentestigninger, figur 2.

Den reelle rente på futures efter region (%):

Figur 2. Kilde: Bloomberg Finance L.P. pr. 30. september 2022. Ovenstående mål er skøn baseret på visse antagelser og analyser indsamlet af Bloomberg Finance L.P. Der er ingen garanti for, at disse skøn bliver virkelighed.*Politikkernes målsats pr. 30. september 2022.

2. Pengepolitik

En strammere pengepolitik forventes fortsat at fremskynde faldende værdiansættelse af vækstaktier i forhold til værdiaktier. Udbyttebetalende aktier, som har præference for værdi, bør få gavn af den relative beskyttelse af den fremtidige P/E-værdi.


Pris i forhold til fremtidig P/E-værdi (globale aktier, de sidste 10 år):

Figur 3. Kilde: Bloomberg Finance L.P., pr. 30. september 2022. Tidligere performance er ikke en pålidelig indikator for fremtidig performance.

3. Værdiansættelse

På trods af stærk performance og indbetalinger i år er langsigtede investorer stadig undervægtet i udbyttebetalende aktier på historisk basis.

Vi forventer, at udbyttebetalende aktier fortsat vil tiltrække investorer gennem resten af 2022. De makroøkonomiske faktorer, der driver handlen, specifikt vedholdende forventninger om høj inflation og højere rente, skaber et relativt attraktivt marked for værdiaktier i sammenligning med de vækstfokuserede modparter.

Hvordan kan investorer navigere på området?

Med hensyn til amerikanske og globale aktier vil vi opfordre investorer til at overveje en defensiv tilgangved en Dividend Aristocrats-strategi. Ved at tage et forsigtigt standpunkt kan investorer få gavn af den stabile udbyttemetode, som bruges i SPDR-familien af Dividend Aristocrats-ETF’er.

Globalt: SPDR® S&P® Global Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (IE00BYTH5S21)

SPDR® S&P® Global Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF stræber efter at kopiere S&P Global ESG Dividend Aristocrats® Quality Income Index fuldstændigt, som er udtænkt til at måle performance på firmaer, der betaler højt udbytte inden for indekset S&P Global BMI. Samtidig skal de have fulgt en politik om administreret udbytte med højere eller fastholdte udbytteniveauer i mindst 10 år i træk og ligeledes have positivt afkast på aktie- og pengestrøms-aktiviteter.

USA: SPDR® S&P® U.S. Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (IE00BYTH5R14)

SPDR® S&P® U.S. Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF stræber efter at kopiere S&P ESG High Yield Dividend Aristocrats® Index fuldstændigt, som består af aktierne i S&P Composite 1500® Index, hvor udbyttet er blevet større hvert år i mindst 20 år i træk. Disse aktier er karakteriseret ved både kapitalvækst og udbytteindkomst i modsætning til aktier, som fokuserer kun på afkast eller kun på kapital.

1 Vi anslår, at udbyttebetalende aktier ligger i den 19. percentil ud fra de institutionelle investorers historiske beholdninger. Kilde: State Street Global Markets pr. 1. oktober 2022.

State Street SPDR-ETF’er.
State Street SPDR-ETF’er.

Udbytteinvestering kræver mere end bare afkast – kvalitet er også en faktor. Dividend Aristocrats-ETF’er sætter fokus på stabil indkomst og kvalitet i svingende markeder.


Materialet er produceret af State Street SPDR og skal anses som markedsføringsmateriale. Formålet med materialet er at give generel information om afdelingerne og skal ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Nordnet tager forbehold for nøjagtigheden af de angivne informationer, hvad enten de er leveret af State Street selv eller hentet fra offentligt tilgængelige kilder.

Nordnet er ikke ansvarlig for dispositioner eller undladelser foretaget på baggrund af informationerne. Nordnet anbefaler sagkyndig og professionel vejledning ved investeringsbeslutninger. Nordnet modtager provision fra State Street. Historiske og tidligere afkast og/eller kursudviklinger kan ikke anvendes som pålidelig indikator for fremtidige afkast og/eller kursudvikling. Tegning af andele bør ske på baggrund af prospekt, vedtægter og central investorinformation. Informationen findes på ssga.com

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer