Spring til hovedindhold

Min bedste investering den seneste måned…

…har været Twitter. Det kan måske for nogen lyde lidt underligt, at jeg har bundet an med investere i den tidligere så højtråbende og kvidrende investeringsfugl. Det skete dog ikke i starten af året, som jeg tidligere har fortalt om her. Derimod fandt købet sted efter udløbet af en lock-periode, hvor der efterfølgende kom et massivt kursfald og en noget nær ”perfekt” udbudsstorm.  En kursudvikling, som jeg beskrev her.

Hvorfor Twitter?

Mit alibi for at investere i Twitter er ikke, at jeg antager at jeg er klogere end andre på de sociale medier. Ej heller at jeg mener at kunne udpege fremtidens vindere indenfor dette område. Det handler om noget lidt andet.

Perfekt aktiestorm

Nogen gange kan der udvikle sig noget som i det mindste i en vis udstrækning minder om den ”perfekte aktiestorm”. Det er et begreb som jeg har omtalt og brugt i en anden sammenhæng; nemlig i forbindelse med tørlastindustrien. Du kan se eller gense min beskrivelse ved at klikke her.

Kursfald = investorkapitulation?

Mit alibi var jævnfør ovenstående link om den ”perfekte storm” antagelse, at kursfaldet i Twitter for 90 % eller endda endnu mere var drevet af udbudsrelaterede forhold. Jeg antog, at nedturen skyldes en kombination af lidt skuffende regnskabstal, som for mig at se ikke var så skuffende endda, men blot betegnet som ”skuffende”, fordi de kom frem i en bestemt ”kontekst”; da aktien allerede var i noget nær frit fald.

Lock up periode og 480 mio. aktier på markedet

Udløbet af en lock-up periode og potentielt 480 mio. aktier som kunne komme til salg, gjorde udslaget. Det pressede kursen, og illustrerede for mig at der kunne være en kortsigtet mulighed. Normen på aktiemarkedet er, at hvis en vare bliver tilstrækkelig eftertragtet, vil fundamentale forhold i en kortere periode kunne forlade investorernes bevidsthed. Det skete i efteråret 2013 i forbindelse med børsintroduktionen, da aktien var meget ”hypet”. Det skete med omvendt fortegn, da aktien fra toppen var faldet med mere end 60 %, kulminerende med en ”20 %” kapitulation. Det var det ”tegn”, som jeg reagerede på.

Ikke langsigtet investor

Twitter for mig er et mere kortsigtet investeringsfænomen. Jeg har ikke ændret holdning til at den fortsat er meget meget højt prissat. At der skal leveres en gedigen indtjenings- og omsætningsfremgang for at retfærdiggøre den nuværende markedsværdi. Der skal flere brugere og højere vækst til. Sidst men ikke mindst så skal brugerne forblive længere tid på Twitter. Det bekymrer jeg mig dog mindre om på kort sigt.

Jeg er ikke langsigtet investor i Twitter, men opfattede nedturen, som et godt eksempel på i det mindste noget som lignede en ”perfekt storm”. Måske er det også ved at ske i tørlastsektoren. Enten skal raterne stige ganske meget de kommende kvartaler, eller også kommer der et panikudsalg fra de investorer, som ikke i fuldt omfang har indset hvor økonomisk destruktive de nuværende, lave og uprofitable rater er.

 

 

 

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer