Spring til hovedindhold

Mød Nordnets landechef Tine Vestergren Uldal

Tine Vestergren Uldal

I juni bød vi velkommen til vores nye landechef Tine Vestergren Uldal. Nu har hun siddet i rollen i en måned, og vi synes, det er på tide, I også møder hende.

I juni bød vi velkommen til vores nye landechef Tine Vestergren Uldal. Tine har nu været i rollen i en måned, og vi synes, det er på tide, I også møder hende.

Tine skiftede til Nordnet efter at have været i Nordea de sidste 17 år. Her har hun blandt andet arbejdet med strategi, compliance, governance, digital udvikling og direkte kundekontakt – alt sammen indenfor investering og opsparing. Skiftet til Nordnet har derfor været helt naturligt.

”Nordnet har været en kæmpe succes og er anset for at være en stor konkurrent i det danske marked. Så det var bestemt noget, der vakte min opmærksomhed. Og så synes jeg, at Nordnets målsætning om at demokratisere investeringer er enorm værdifuld,” siger Tine.

Nu er der som sagt gået lidt over en måned, siden hun første gang mødte ind på kontoret i København, og det står helt tydeligt, hvad der er årsagen til Nordnets succes.

”En af Nordnets helt store styrker er, at vi har en god, digital platform. Vi har konkurrencedygtige priser. Vi er transparente overfor vores kunder – og vigtigst af alt gør vi det enkelt at være kunde hos Nordnet,” siger hun og fortsætter.

”Og så er Nordnet kommet ind og har udfordret et marked, der havde brug for at blive udfordret i forhold til at have investorernes interesse for øje endnu mere end tidligere”.

Hvordan skal Nordnet fortsætte udviklingen med dig ved roret?

”Jeg skal først og fremmest fortsætte med at lede en organisation, der har fokus på, at kunderne skal have en god oplevelse, lige meget hvor de er i kontakt med os. Jeg kan se i feedbacken fra vores kunder, at de er meget tilfredse og det skal vi sikre, at de bliver ved med at være”.

Tines bedste sparetip
Læg et budget!
Sørg for, at du finder ud af, hvor meget du har til rådighed hver måned. Få lagt de penge til side. Det kan være med en Månedsopsparing, så du ikke behøver tænke over at sætte pengene ind hver måned. Så får du sparret de penge op, du kan. Og så er det vigtigt at lave en løbende vurdering af sit budget. Minimum en gang om året er det en god idé at finde ud af, om man kan og vil sætte mere eller mindre til side fremover.

”Men jeg oplever stadig et konstant ønske blandt mine kollegaer om at gøre Nordnet endnu bedre – hvad end det er gennem en bedre digital oplevelse, eller om det er at møde kunderne i øjenhøjde, når de ringer ind med spørgsmål,” lyder det.

Hvad er den største mulighed for Nordnet lige nu?

”Jeg ser fortsat et stort potentiale i Nordnet One, som vi har lanceret for ét år siden. Det har allerede vist sig at være et meget attraktivt og prismæssigt konkurrencedygtigt tilbud til mange af vores kunder. Desuden ser jeg lanceringen af Livrente, som vi også arbejder på, som en stor mulighed for at fuldende vores produkttilbud med ønsket om at være en one-stop-shop for investering og opsparing”.

Vil kæmpe for bedre forhold for investorerne

Rollen som landechef byder dog også på andre dagsordener end at udvikle Nordnets egne produkter. Og her står aktiesparekontoen højt på listen.

”Jeg synes, at aktiesparekontoen er et rigtigt godt produkt. Men jeg synes absolut, at indbetalingsgrænserne er for lave. Vi ser langt bedre vilkår i andre lande. Så jeg ser meget gerne, at grænserne i fremtiden bliver forhøjet. Jeg ser også gerne, at kontoen bliver udvidet, så det ikke kun gælder aktier – men investeringer generelt. For jeg mener, det bør være i alles interesse, at danskerne sparer op og investerer i det omfang, det giver mening,” siger Tine Vestergren Uldal.

Et andet punkt, der ligger hende nært på sinde, er kommunikationen fra selskaberne til de private investorer. I dag har Nordnet 400.000 aktive kunder. De private investorer får altså en større og større betydning – også for selskaberne.

”Jeg håber, at vores størrelse kan være medvirkende til et skifte i den kommunikation, selskaberne går ud med. Kommunikationen har, historisk set, været målrettet institutionelle investorer – og det betyder også, at den tit er meget kompleks for de private investorer. Derfor vil vi også forsøge at få selskaberne til at gøre deres kommunikation mere forståelig, så det igen bliver lettere at være investor i Danmark,” lyder det.

Kvinderne halter efter – men haler ind

En anden vigtig dagsorden er de kvindelige investorer.

”Vi ser desværre stadig, at kvinderne halter bagefter, når det kommer til investering og opsparing. Og det vil jeg kæmpe for udligner sig. Derfor er jeg også stolt over, at Nordnet har en målsætning om, at vi skal have lige mange mandlige og kvindelige kunder”.

Er det realistisk?

”Det mener jeg helt sikkert, det er. Når jeg siger, at investering er relevant for alle, så er det lige relevant for kvinder og mænd. Og det ærgrer mig, at kvinder er mere tilbageholdende end mænd, når vi ser på investeringsmarkedet generelt. Men jeg er også glad for, at vores tal ser bedre ud, end det gør i markedet generelt,” siger Tine Vestergren Uldal.

Hvad skal Nordnet så gøre for at udligne forskellene?

”Jeg synes allerede, vi arbejder os i den rigtige retning. I maj var 41% af vores nye kunder kvinder – og det er det højeste antal til dato. Vi laver indhold, der specifikt er målrettet kvinder – og så arbejder vi på en række initiativer, der skal gøre det endnu mere attraktivt at komme i gang med at investere som kvinde. Det glæder jeg mig til at fortælle endnu mere om!”

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
8 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Lars
Lars
2023-07-27 02:15

Tine, Tak for at dele dine prioriteter og tanker. Du nævner i dit svar til Anders den 13. juli, at du ikke ser efterspørgsel efter Aktiesparekonto til børn, så lad mig slå fast, at Anders langt fra står alene med sit ønske til Nordnet. Min familie efterspørger det også. Hvis Nordnet ønsker at være den førende bank for opsparing og investering, så burde Børneopsparing også være en del af produktudbuddet. Du nævner selv, at Børneopsparing er den mest fordelagtige opsparing til børn (ingen skat af afkast). Det er jeg enig i. Rigtig mange børn/unge >14 år har et fritidsjob, der… Læs mere

Finn
Finn
2023-07-13 18:42

Kære Tina, tillykke med jobbet. Jeg har et par eller tre spm. Vil Nordnet arbejde for at at forenkle beskatning af aktier o.a. værdipapirer? I dag er bøvlet. Lave lidt mere pædagogiske eksempler når i skal forklarer kompliceret beregninger mv. Jeg tænker på, at bruge en hundredekroneseddel som start beløb og der igennem være den beregningseksmplet der viser udviklingen af de hundrede kroner. Nordnet viser ofte artikler hvordan man skal investere igennem en længere årrække. Nu er jeg i den aldre hvor der er færre sandkorn i timeglasset end for 40 år siden. Kunne det tænkes at Nordnet også vil… Læs mere

Tine Vestergren Uldal
Svar til  Finn
2023-07-14 13:56

Hej Finn Tak! – Vi er store fortalere for, at investering skal være enkelt, og du har ret i at de nuværende skatteregler ikke er enkle. Det er helt sikkert noget, som vi vil arbejde for. Det er blandt andet også derfor, vi ønsker at aktiesparekontoen skal udbredes til at dække både større indskud og flere typer af aktiver – ligesom man ser de i andre lande. – Vi forsøger på alle måder at gøre komplekse eksempler så enkle som muligt – men vi kan altid blive bedre. Jeg vil tage din feedback med videre, når vi laver eksempler fremover,… Læs mere

Anders
Anders
2023-07-12 23:31

Tillykke med jobbet. Aktiekultur starter med børnene, og der er det trist, at aktiesparekonto ikke må bruges af børn. Det kan det i andre banker, men irriterende ikke at have det hele hos Nordnet.

der kan investeres skattefrit i etf pga børnenes frikort, men det handler mere om at de lærer mere af at eje enkelte danske aktier, og det er for dyrt i skat. Nordnet har tidl. sagt at de ser på at børnene også kan få konti, men det kræver nok lidt it udvikling, men i vil få mange kunder på det, og I burde gå forrest?

Tine Vestergren Uldal
Svar til  Anders
2023-07-13 14:52

Hej Anders Tak! Jeg kan godt forstå dit ønske om at samle alle investeringer ét sted. Og jeg er helt enig i dine tanker om, at det er en god idé at lære børn om danske enkeltaktier – og at eje dem også. I forhold til læring er det helt klart det rette sted at starte – fremfor ETF’er med kapitalindkomst. Når vi ikke tilbyder aktiesparekonti til børn, er der flere årsager. – De fleste børnefamilier vil have gavn af først at udnytte børneopsparingen – eller, som du selv nævner, frikortet. Først herefter vil en aktiesparekonto i princippet være relevant.… Læs mere

Anders
Anders
Svar til  Tine Vestergren Uldal
2023-07-17 13:49

Kære Tine Alt hvad du skriver er rigtigt. Jeg kan bare ikke forstå, hvorfor at man ikke bare kan tilbyde til dem under 18 år, og hvad det er for udviklingsomkostninger, som det vil kræve for Nordnet. Jeg tænker de børn, der kunne være interessante til aktiesparekonti, vil være super interessante for nordnet på lang sigt, så håber I genbesøger jeres businesscase på det her, for mon ikke, at de børn der allerede har så meget, også kommer til at få virkeligt når de er voksne, og når første aktiesparekontoen er etableret, så kan man ikke flytte den. Jeg giver… Læs mere

Jens
Jens
2023-07-12 21:56

Kunne I ikke arbejde for at jeres aktiesparekonto eller pensionsdepoter kan indeholde unoterede aktier? Det er kun alm. depoter hos Nordnet der kan ligge unoterede aktier

Tine Vestergren Uldal
Svar til  Jens
2023-07-13 14:52

Hej Jens Aktiesparekontoloven tillader desværre ikke unoterede aktier. Aktier skal altså være børsnoterede for at kunne blive handlet på en aktiesparekonto. Angående pensionsdepoter er sagen en lidt anden. Her er det lovligt, men administrativt er det tungt at håndtere, blandt andet ift. PAL-skat. Vi oplever en meget lille efterspørgsel på netop det område inden for pensioner. Og så matcher det generelt ikke vores kerneprodukt – netop at vi er en online platform, der gør det muligt at handle onlineprodukter til lave omkostninger. Grunden til at vi begyndte at tilbyde unoterede aktier på almindelige depoter var, at vi så en større… Læs mere