Spring til hovedindhold

Mød Nordnets nye blogger Anders Egsvang

Uddannet fra Finanssektorens Uddannelsescenter og med en BSc. i Economics and Business Administration fra Syddansk Universitet er Anders en habil aktieanalytiker med et godt tag på det yngre publikum og debuterende investorer. På trods af sin unge alder har han allerede gjort det som Uafhængig Rådgiver hos Konsulenthuset F10 og Analytiker hos EY. Han stiftede i marts 2021 virksomheden AE Investment Research ApS, hvor han via sit ugentlige nyhedsbrev, Investorguide, deler ud af selskabsanalyser og tekniske aktieredskaber og tilbyder undervisning i porteføljeopbygning, investeringsstrategier mm.  

Hos Nordnet glæder vi os over, at vores læsere nu får del i Anders’ skarpe viden og indblik, som han tidligere har delt ud af på Børsen Marketnews, en aktieplatform rettet mod de unge. Anders er desuden en ihærdig cykelrytter med en fortid på det danske U19 Landshold for Landevejscykling og tidligere rytter på Riwal Cycling Team.

Du deler ud af dine egne investeringsstrategier – hvad er det bedste investeringsråd, du selv har fået?

Umiddelbart kommer det fra bøger, jeg har læst gennem tiden, hvor jeg har fundet den bedste forståelse for at gribe investering an på. Nogle kigger på value, nogle på vækst og andre på det tekniske og fundamentale. Men der, hvor det sagde sige klik for mig, var, da jeg læste om GARP-perspektivet, Growth At a Reasonable Price. Her fokuserer man på vækst i virksomheder, men har stadig et skarpt fokus på prisen på den virksomhed, man køber sig ind i – en god kombination af value og vækst, hvor man hverken går på kompromis med væksten eller med prisen. Det var der, det begyndte at give mening for mig. Ved at fokusere på begge faktorer, begyndte jeg at få nogle mere stabile resultater ud af mine investeringer.

Til trods for din unge alder, har du allerede præsteret at opbygge en pæn forretning – hvad har været dit drive og hvornår begyndte interessen for investering?

Jeg begyndte at dykke ned i investeringsverdenen for omkring 10 år siden. Dengang kiggede jeg på langt mere tekniske og kortsigtede analyser – det som jeg ofte tror, fanger de unge – at være mere kortsigtet i sin tankegang og prøve at få højere og hurtigere afkast. Over tid ændrede det sig løbende til, at min tankegang blev mere langsigtet, da jeg altid har været interesseret i forretningsmodeller og i at drive virksomheder. Det er egentlig også derfor, at jeg synes, det er interessant at gøre det, som jeg gør – at få lov til at dykke ned i regnskaber og undersøge forskellige forretningsmodeller. At forstå hvorfor der er nogle virksomheder som f.eks. Netflix, der klarer sig bedre end deres konkurrenter på markedet – forstå hvad de gør anderledes.

Var det samtidig dit drive til at gå i den retning, du gik?

Ja, jeg kan godt lide at lave det, jeg laver i dag, fordi jeg selv får lov til at vælge, hvilke selskaber jeg vil dykke ned i. Dermed får jeg også mulighed for at udvælge, hvem jeg mener, kunne være bedre end deres konkurrenter på markedet og prøve at forstå, hvad de gør anderledes. Det var mit grundlæggende drive til at starte det, som jeg laver i dag.

Du tilbyder undervisning inden for porteføljeopbygning og investeringsstrategier – hvad fik dig til at forlade arbejdsmarkedet og springe ud som underviser?

Det var nok primært det, som jeg nævnte før, men jeg arbejdede førhen inden for Mergers and Acquisitions-markedet (MIA), hvor jeg sad med analyser af virksomheder, som enten skulle foretage et køb eller opkøbes. Det, der gjorde, at jeg tog springet og startede mit eget, var, at man typisk blev givet en opgave, hvor man skulle dykke ned i selskabet og prøve at finde potentielle købere og sælgere. Men jeg syntes, at det var mere interessant at prøve at spotte noget i markedet, som måske var en smule overset eller misforstået, så man faktisk havde mulighed for at finde noget mere interessant ved selv at være opsøgende. Samtidig tænkte jeg, at det kunne være spændende at få lov til at videreformidle min viden og strategier i form af undervisning.

Dit undervisningsforløb hedder “Sådan skaber du en effektiv portefølje – der giver ro i maven”. Hvordan bevarer du selv roen og hvordan har det ændret sig, siden du foretog din første investering?

For at bevare roen og samtidig beholde en vis sikkerhedsmargin i min vurderinger tilregner jeg altid en forholdsvis lav forventning til fremtiden. Hvis selskabet selv forventer en vækst på 20 %, prøver jeg som regel at lave vækstscenarier og værdisætninger ud fra en vækst på 10 – 17 %. På den måde kan man se, hvor meget sikkerhedsmargin man har at arbejde med og det vil stadig give mulighed for overperformance. Jo større sikkerhedsmargin, jo mere ro i maven har man, da selskabet kan komme ud dårligere end deres egne forventninger, men stadig være en profitabel investering. Det er ikke fordi, jeg ikke tror på ledelsen eller selskabet, men nærmere fordijeg ved, hvor svært det kan være at budgettere og spå om fremtiden. For mig handler det derfor om at finde ud af, hvor den nedre grænse går.

Det, som har ændret sig siden min første investering, er, at jeg er begyndt at fokusere mere på det begreb, jeg kalder kvalitetsaktier. Jeg går rigtig meget op i at dykke ned i forskellige elementer i virksomheden og forstå både virksomhedens produkter og dens forretningsmodel. Det udløser mindre nervøsitet, hvis de kommer ud med et dårligt regnskab et enkelt kvartal eller år, fordi jeg har forstået forretningsmodellen og potentialet fra start af. Det betyder også, at jeg ser meget efter de virksomheder, som har en lav konkursrisiko, så jeg ikke skal være nervøs for, om selskabet går konkurs i den nærmeste fremtid, men at jeg kan beholde selskabet i flere år frem. Jeg investerer egentlig kun i virksomheder, hvor jeg – hvis økonomisk muligt – ville opkøbe hele selskabet. Det er min hovedreglen. Jeg investerer ikke bare for at teste eller prøve det af.

Hvilke trends inden for det seneste år ser du forme fremtidens investeringer?

Jeg kigger rigtig meget på DNA- og genetikområdet, hvor der er stor aktivitet. Både i forhold til at bruge DNA-tests til bedre at forstå sygdomme og til at skræddersy forskellige behandlingsmetoder, men også til alt hvad rører sig uden om den sfære. Det skaber nemlig en helt ny industri, hvis man begynder at fokusere mere på at bruge DNA og genetiske behandlingsmetoder. Samtidigt tror jeg, at specielt covid-19 har været med til at øge digitaliseringen og skubbe til brugen af flere cloud-løsninger, end man har gjort hidtil. Derfor kigger jeg også meget på de lidt forældede ting, vi gør i dag, som man kunne automatisere ved at bruge en cloud-løsning. Hertil kommer også cyber security. I og med at vi er mere og mere online og bruger flere cloud-løsninger, så skal der også skrues op for sikkerheden. Det område kigger jeg også rigtig meget på og prøver at finde ud af, hvem der har de bedste produkter på det område.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer