Spring til hovedindhold

Nordnet Indeksfonde: Stor risikospredning med én enkelt investering

Nordnet lancerer fire nye internationale indeksfonde helt uden kurtage

I samarbejde med JP Morgan lancerer vi nu fire nye indeksfonde helt uden kurtage. Fondene handles i danske kroner og med meget lave administrative omkostninger. Med en indeksfond er det muligt at få en stor risikospredning med en enkelt investering, da de investerer i et helt marked i stedet for kun en enkelt aktie. På den måde er en indeksfond et godt fundament i enhver opsparing.

Se videoen ovenfor, hvor Head of Business Management Brian Buus Madsen fortæller, hvorfor Nordnets nye fonde er et godt fundament i enhver opsparing.

Læs mere om Nordnet Indeksfonde

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
12 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2020-07-01 07:31

Den slags findes der jo rigeligt af. Hvorfor ikke megatrendorienterede indeksfonde (som der dog også findes en del af): F.eks. A) automatisering, digitalisering og robot-teknologi eller B) grøn omstilling?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-07-01 10:56

Hej Kim. God ide med megatrend indeksfonde. Dog har vi i første omgang valgt at lave brede regionsfonde, men vi ser på, om vi på sigt også skal lave trend eller branche fonde. Hvis man er interesseret i temaer, så kan jeg anbefale ETF tema siden. https://www.nordnet.dk/dk/marked/etf/etf-inspiration/mest-populaere-tema-etfer

Gæst
Gæst
2020-06-30 10:31

Jeg syntes at det er under al kritik at i laver et SYNTETISK produkt som i markedsfører til almindelige menneskers pension. Jeg er overbevist om at der er visse (muligvis mange) af jeres kunder som ikke får denne information, eller forstår vigtigheden af denne information. Det er for langt de fleste en total unødvendig og uacceptabel risiko at benytte sig af syntetiske produkter, når man med cirka samme omkostningsniveau kan investere i indeksfonde som IKKE er syntetiske. Føj Nordnet, der fik i lige endnu et stort minus i min bog. Selvom det i laver er lovligt, så er det sku… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-06-30 11:27

Hej Jakob
Jeg er amatø,r så fortæl mig lige hvad problemet med et syntetisk produkt er?
Mvh
Peter

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-06-30 17:42

En indeksfond kan som du ganske rigtigt siger både have en fysisk eller en syntetisk eksponering. Og du har også ret i, at anvendelse af syntetisk replikering kan give anledning til spørgsmål vedrørende en potentiel modpartsrisiko. Her er det dog vigtigt at understrege, at Nordnets nye indeksfonde er UCITS-fonde og helt på samme måde som en fysisk replikeret fond ejer underliggende aktiver svarende til fondens værdi. Fondens underliggende aktiver er placeret i et såkaldt segregeret depot i en anden bank og er hermed ikke forbundet med nogen modpartsrisiko. Vi kan derfor på ingen måde genkende det billede du tegner af… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-07-22 22:45

Jeg kan se at i har ændret og tilføjet oplysninger som forklarer dette siden produktet oprindeligt blev lanceret, hvilket naturligvis relativerer den tidligere kritik en smule. Der forbliver dog, som du selv også skriver, en risiko og et lag af kompleksitet. Og nu har vi jo igennem tiden ikke ligefrem kunne bruge finansverdenens derivater som pragteksempel på transparens og kundevenlighed. Men ultimativt står spørgsmålet stadig tilbage, hvilken eksistensberettigelse et dyrt produkt som jeres har, til sammenligning med en lignende ETF. Jeres produkt for USA koster eksempelvis 0,3% ÅOP mens en lignede iShares Core SP500 UCITS blot koster 0,07%. Jeres produkt… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-07-23 11:40

Hej Jacob. Se mit svar fra 30. juni, hvor jeg beskriver, at det kun er det daglige afkast vi replikerer med derivater og futures. Hele formuen ligger i fysiske aktiver i en anden depotbank. Du kan jo følge produkterne i den næste periode og sammneligne om vores tracking error bliver dårligere end EFT’er og danske Indeksfonde som køber fysiske aktier. Vi har et klart mål om en meget lav tracking error og i mange tilfæde er det faktisk nemmere at replikere det daglige afkast med futures end at komme rundt i markedet. Dit spørgsmål omkring ÅOP på 0,3%, så mener… Læs mere

Gæst
Gæst
2020-06-30 10:28
Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-06-30 12:36

Tak for dit spørgsmål. Fondene er ikke etisk screenede, men vi overvejer på sigt at lave dette også. Det at komme med brede fonde med meget lave omkostninger var i denne omgang højeste prioritet. Hvis ESG vægter højest, så findes der mange indeks og aktivt forvaltede investeringsforeninger på vores platfom som har dette. Du vil også kunne finde dem i vores screener.
link til screener: https://www.nordnet.dk/markedet/investeringsforeninger-liste

Gæst
Gæst
2020-06-30 09:31

Er det planen at disse fonde skal på skats positivliste?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-06-30 09:39

De kan desværre ikke komme på skats positiv liste, da de er syntetiske. Så gevinster fra fondene vedr. frie midler er kapitalindkomst og lagerbeskattet. På pensionsordninger og for selskaber er beskatningen ikke et problem.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-10-20 23:39

Var det ikke en ide at præcisere i jeres FAQ vedrørende beskatning at fonde beskattes som kapitalindkomst for frie midler?

https://www.nordnet.dk/dk/marked/fonde/nordnet-indeksfonde

FAQ

Hvordan beskattes fondene?

Nordnet Indeksfond Global, USA, Europa og Nye Markeder beskattes efter lagerprincippet. De er derfor mest optimale til pension og virksomheder.

Nordnet Indeksfond Danmark beskattes som aktieindkomst, selvom den er akkumulerende. Nordnet Indeksfond Danmark kan derfor ikke anvendes til VSO.