Spring til hovedindhold

MSCI ekskluderer russiske selskaber fra alle Emerging Markets-indeks

MSCI ændrer Ruslands klassificering i deres indeks fra et ”Emerging Market” til et ”Standalone Market”. Denne beslutning bliver implementeret på tværs af alle deres indeks, inklusiv MSCI Emerging Markets Index.

Den førende udbyder af indeks, MSCI, har meldt ud, at de vil fjerne al eksponering mod russiske værdipapirer i deres globale og emerging markets-indeks. Russiske selskaber vil således ikke længere indgå i nogen af MSCIs Emerging Markets-indeks. Denne beslutning bliver implementeret på tværs af alle deres indeks, inklusiv MSCI Emerging Markets Index den 9. marts 2022, når markedet lukker.

Som følge af krigen i Ukraine er adgangen til det russiske aktiemarked for internationale investorer stærkt begrænset, og effektiv tracking af indekset på nuværende tidspunkt er derfor ikke muligt.

Nordnet Index Fund Emerging Markets ESG er den eneste Nordnet-fond, der er påvirket af ændringen. Det er en ren indeksfond, der følger MSCI-indekset så tæt som muligt, og den vil derfor fjerne eksponeringen mod Rusland. For at afspejle værdiansættelsen af ​​russiske aktier på en korrekt måde, har fonden allerede nedskrevet værdien af ​​den russiske eksponering til nul.

MSCIs beslutning vil sammen med lignende handlinger fra andre indeksudbydere påvirke hundredvis af ETF’er og investeringsforeninger, som enten følger MSCI-indeks eller bruger dem som benchmarks. Derved vil russiske aktier i praksis blive fjernet fra det globale investeringssamfund.

Tidligere har andre indeksudbydere som FTSE og STOXX annonceret lignende ændringer og dermed ekskluderet Rusland fra investorer verden over.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer