Spring til hovedindhold

Nordnet One: Her er, hvad pressen skriver

Den seneste tid har medierne sat fokus på blandede fonde, hvor Nordnet One er blevet hyppigt omtalt. Medierne er enige om to ting: Nordnet skærper tiltrængt konkurrencen på området og tilbyder løsninger helt ned til en fjerdedel af prisen i forhold til andre udbydere. Her kan du læse, hvad andre siger om blandede fonde.

Finans/Jyllands-Posten var det første medie, der i starten af juni havde en artikel med overskriften:

Nordnet skyder ny priskrig i gang med bankerne i kampen om danske pensionsformuer for 140 mia. kr.

Avisen bragte en sammenligning af omkostninger på bankernes puljer, der er markant dyrere end Nordnets 0,5 % i samlede omkostninger:

”I forhold til de dyreste banker er prisen faktisk helt nede på en fjerdedel af puljeomkostningen. Det kan over et livsforløb give flere hundredetusinde kroner mere til forbrug som pensionist,” skriver journalist Lene Andersen i Jyllands-Posten.

I kølvandet på flere artikler om fonde, skrev finansredaktør Claus Iversen en analyse i Finans/Jyllands-Posten med overskriften: Så meget sparer du: Nyt pensionsprodukt kan betale for ny bil og jordomrejse

”Våbnet, som Nordnet anvender til at vinde kampen om danskernes penge, er simpelt: Prisen for at spare op til alderdommen er halveret eller i nogle tilfælde skåret ned til en fjerdedel af det, som almindelige banker opkræver fra deres kunder.

Hvis danskerne betaler 1,5 pct. i årlig omkostning frem for 0,5 pct., som er niveauet i de nye fonde i Nordnet, vil pensionsformuen ifølge beregningerne efter 50 år være 21 pct. mindre. Så i stedet med at ende med en opsparing på eksempelvis 3 mio. kr. via Nordnets fonde, vil man ende med en opsparing på 2,37 mio. kr. i en bank med en omkostningsprocent på 1,5.”

Efterfølgende skrev Finans/Jyllands-Posten, at robotinvesteringer har klaret sig overraskende godt i konkurrencen med blandede fonde fra investeringsforeningerne. Samtidigt skriver man, at der efterhånden også er løsninger blandt investeringsfondene til samme prisniveau:”De nye blandede fonde fra Nordnet med en omkostningsprocent på 0,5 betyder, at omkostningerne hos robo-advisorne bør yderligere ned for at være konkurrencedygtige,” konkluderer Finans/Jyllands-Posten.

Senest har Børsen skrevet om bankernes pensionspuljerordninger, efter Forbrugerrådet Tænk har lavet en analyse om emnet. Her udtalte Tænk, at det ikke var muligt at kåre en ”Bedst i test”, da omkostningerne helt generelt er alt for høje på ordningerne i bankerne.

FinansWatch byggede videre på Børsens historie, hvor Tænks projektleder Davis Reinhardt gentog sin kommentar om bankernes puljer: ” Vi kan simpelthen ikke anbefale produktet, som vi plejer.”

Nordnets landechef Anne Buchardt blev i samme artikel citeret for følgende: ”Vi mener, der er god grund til at introducere nye blandede fonde med konkurrencedygtige priser. De er et godt alternativ til de dyre pulje- og porteføljeplejeordninger i bankerne. Og danskernes interesse for, hvordan deres opsparing bliver forvaltet – og hvad det koster – har aldrig været større.”

Blandede fonde får altså meget omtale i medierne for tiden. Ikke mindst fordi de aktuelt svingende finansmarkeder gør fonde med blandinger af aktier og obligationer endnu mere attraktive.

Lene Nording-Grooss
Tidligere Head of Communication, Nordnet Danmark

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-07-15 09:50

Kunne være interessant også at se prissammenligning med pensionsselskaber og ikke kun bankprodukter

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-07-15 21:06

Lige præcis

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-07-31 16:12

Hej. Det er en journalist der har lavet sammenligningerne, men ja fedt hvis de også ville lave den sammenligning, fordi så ville Nordnet One klart være en af billigste.

De fleste banker har dog selv deres beregnere liggende på deres hjemmesider, så nemt at se hvad man betaler i omkostninger i deres puljeordninger.

i gennemsnit koster en puljeordning hos en bank ca 1,5% i årlige omkostninger, så altså markant højere end 0,5%, som Nordnet One koster