Spring til hovedindhold

Nu skifter Superfondene navn.

Nordnet er den eneste aktør i Danmark, der tilbyder fire indeksfonde uden beregning – en for hvert marked, hvor vi opererer. Fondene blev lanceret i 2014 og går under navnet “Superfonden” med tilføjelse af det land, hvis indeks den nuværende fond følger, f.eks. Superfonden Danmark. Mere information om fondene kan findes her.

Vi har i nogen tid haft en dialog med det svenske forbrugerråd og det etiske råd for fondsmarkedsføring (ENF) om navnene på fondene. Forbrugerrådet har foretaget en generel undersøgelse af de navne, som fondsvirksomhederne har brugt på deres fonde, og i Nordnet-sagen er de af den opfattelse, at præfikset “super” ikke er gyldigt, og kan vildlede forbrugerne. Dette skyldes, at det kan tolkes som en erklæring om, at det er en fond med meget gode udsigter til en god udvikling af investeringen. Fra vores side har vi argumenteret for, at værdiordet “super” i fondens navn henviser til, at fondens gebyr er 0 procent, og at lave – eller ingen – gebyrer har stor indflydelse på de langsigtede fondsandelssejers resultater.

EFN har dog taget det svenske forbrugerråds parti og besluttet, at vi skal ændre navn. Er man interesseret i at læse om afgørelsen kan man gøre det her (på svensk). Navnestrukturen for vores fonde vil fremadrettet være som følger:

Superfonden Sverige skifter navn til Nordnet Indexfond Sverige
Superfonden Norge skifter navn til Nordnet Indeksfond Norge
Superfonden Danmark skifter navn til Nordnet Indeksfond Danmark
Superrahasto Suomi skifter navn til Nordnet Indeksirahasto Suomi

Navneændringen træder i kraft den 1. marts, men ellers ændrer intet. Administrationsgebyret er stadig 0 procent, og fondene følger det samme indeks som før. Du skal som eksisterende ejer af fondene ikke gøre noget, men vil kunne se fondene under deres nye navne på din konto.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2020-02-27 19:00

De er skøre, de svenskere.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-04-11 21:08

Desværre ikke i denne sammenhæng. Jeg har nu været i Sverige i 30 år, og kan derfor kun skrive om jeres broderfolks tanker i den hensende. – Mange fonde har mærkelige navne der ikke giver nogen forklaring. At de desuden har forkortninger gør det desto mere umuligt at forstå. ( Mit forslag til Nordnet er de tydeligt skal skrive. ( Afgift 0%.) – Jeg må desuden opfordre Nordnet kontakter flere investeringsforeninger for ændre navngivningen på deres fonde. ( Smart er også hvis der står parametre der påvirker fondens udvikling. ) – Kære Nordnet kan i ikke i starte jeres “Superfonde”… Læs mere