Spring til hovedindhold

Skal – skal ikke?

Generelt forsøger jeg altid at afpasse min risiko til det mulige potentiale. I tilfældet BP er det svært at vurdere, hvor stor risikoen og potentialet i aktien er. Et gammelt mundheld siger, at man aldrig må gribe ud efter en faldende kniv, mens et andet mundheld lyder: Køb når alle andre vil sælge. Jeg har personligt i dag valgt at købe en mindre aktiepost i BP til kurs 3,71 GBP. Før olieulykken i Den Mexicanske Golf lå aktien i 6,5 GBP. Der er således barberet hele 471 mia. DKK af aktiens værdi.

Til dato har BP anvendt 1,4 mia. USD (= ca. 9 mia. DKK) i bestræbelserne omkring at lukke hullet på havbunden. Der vil blive anlagt en række retssager mod selskabet, og der forestår en stor oprydningsopgave, men jeg har ikke fantasi til at tro, at regningen bliver på langt over 400 mia. DKK. I markedskredse er der indregnet en væsentlig risiko i aktien, bl.a. er prisen for at forsikre sig mod konkurs i BP steget til det dobbelte af ”normalen”. Jeg synes det viser en situation, hvor tingene er løbet af sporet, og hvor der kan blive tale om en større Rebound i aktien i nær fremtid. Det skal dog nævnes, at dette ikke er en opfordring til andre om at købe aktien, men blot et eksempel på hvad jeg selv har gjort i markedet i dag.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer