Spring til hovedindhold

Stigende emissionspris i Twitter er et godt tegn

Børsintroduktionen af Twitter kører med fuld styrke. I denne uge valgte Twitter i samråd med emissionskonstortiet at øge prisen på aktierne fra 17-20 til aktuelt 23-25 USD per aktie. Det lyder måske lidt underligt for nogen, men det at man øger udbudsprisen i emissionsperioden er snarere en styrke end et svaghedstegn for den fortsatte udvikling og ikke mindst for forventningerne til de første noteringspriser. Facebook var undtagelsen.

Dette er det 3. indlæg om Twitter. Du kan se eller gense de 2 første indlæg ved at klikke her(1) og her(2)

Tegningskurs 25 USD og 10 x overtegnet

Her dagen før den første planlagte notering af Twitter, står det klart at investerinteressen er ganske markant. Twitter har øget prisen og iflg. forlydender svarer efterspørgslen aktuelt til i nærheden af 10 x den udbudte mængde; mindst.

Twitters IPO er ”mindre”

Inden man som investor falder i svime over den store interesse, er det værd at huske på, at der reelt kun sker en mindre udvidelse af aktiekapitalen i forbindelse med at Twitter går på Børsen. Derudover er forlydender om en stor efterspørgsel meget ofte genereret af forlydender om netop en stor efterspørgsel. Altså en form for en selvforstærkende effekt. Lidt underligt eller naivt. Chancen for at få en tildeling på et eftertragtet produkt stiger ikke markant ved markant at øge efterspørgslen.

Reelle efterspørgsel er mindre

Det er med Twitter og aktier som med alle andre aktiver. Det som er eftertragtet og en ”knap faktor” er i høj kurs. Alle vil gerne være en del af successen. Den reelle efterspørgsel uden ”markedsføring, mediehype”, etc bestemt ud fra at der ville være ”nok til alle” er noget lavere. Det er helt normalt. Derfor er en efterspørgsel som er 10x udbuddet også netop kunstigt inflateret og ikke udtryk for den samlede og reelle investeringslyst.

Stigende salgspris er normalt et styrketegn

Hvis en aktie under emissionsperioden får forhøjet sit udbudsinterval eller ender med at blive prissat i den øvre ende af intervallet, er det normalt et godt tegn. Ikke fordi en høj pris i sig selv er positiv. Men fordi den inerti, der er forbundet med at hæve prisen på grund af en højere interesse end ventet til givne priser, er relativ stor. Der er med andre ord grænser for hvor meget man kan hæve prisen.

Omvendt med en emissionskurs der ender med at blive fastsat i den nedre ende af intervallet eller sågar bliver ændret til at være lavere og udenfor det oprindelig angivne interval. Dem skal man i reglen holde sig fra. Prisen kommer altså ikke tilstrækkelig langt ned.

Facebook undtagelse og ikke hovedregel

Børsintroduktionen af Facebook er ikke det gennemsnitlige eksempel på ovenstående. Emissionskursen blev løbende opjusteret og udviklede sig fra 32-35-38 USD. 3-4 måneder efter introduktionen, måtte de investorer som initielt satsede deres sparepenge på FB se at deres investering var faldet med 50 %. Siden er det heldigvis gået anderledes. De kommende dage er vi klogere..

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2013-11-06 14:14

WOW jeg har lige opfundet det næste store hit!
“TA-udsalg” i tøj-butikker. I stedet for at lave normalt udsalg hvor man reducerer priserne på tøj og sko og alskens goder bør man simpelthen lave et udsalg til TA-folkene, hvor priserne ikke sættes 50% ned men 50% op. Vupti, straks vil der komme interesse, da tøjet nu er i optrend, og det vil blive revet ned fra hylderne og endda give meget større overskudsgrad pga den højere pris. NICE! Det kunne selveste Dick Bird dårligt have udtænkt smartere.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-07-28 22:24

We have a giant timer counting down and a couprtemized woman’s voice that comes over a speaker system saying, BEGIN. , 2 mintues remaining. 1 minute remaining. Pretty damn nerve racking, but also kind of exhilarating.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-07-30 15:12

Ser att far din ockse5 kf6pt en Ursuit Gemino. Det me5ste ju vara den be4sta reklam ne5got kan fe5 ne4r man tf6rs reeommendkra det till sin familj