Spring til hovedindhold

Twitter – Investeringsfugle på taget eller i hånden?

Her følger det 4. indlæg i denne uge om Twitter. Du kan se de første ved at følge de links som er angivet nederst i dette indlæg.

Twitter – fra 26 – 45 USD på få timer

Twitter har været det store samtaleemne i denne uge. Ikke kun fordi Twitter som socialt fænomen skaber overskrifter og interesse. Men også og ikke mindst på grund af en stigning på 72 % på den første noteringsdag. Investorerne er i forhøjet investeringsberedskab og deler i høj grad vandene. Dem som mest af alt kigger på de vækstperspektiver, der er i Twitter, og andre som ser klare bobletendenser i den udvikling, som bærer Twitter-navnet.

Stigende emissionspris et godt tegn

På forhånd var der flere som var skeptiske i relation til, at emissionsprisen var blevet forhøjet ad flere omgange. Tankerne faldt naturligt nok på Facebook, som netop igennem en noget ”forhastet markedsføringsproces” oplevede, at aktiekursen 4 måneder efter børsnoteringen var blevet halveret. Min antagelse om, at det ikke ville ske igen, bygger på, at Facebook snarere var undtagelsen end hovedreglen. Derfor var en vis positiv reaktion forventelig. 72 % stigning er dog ”bemærkelsesværdig”.

Danske og nordiske investorer var med

Investorerne hos Nordnet var også med. I alt 500 kunder lavede 1500 handler i Twitter-aktien på førstedagen. De danske investorer tegner sig for ca. 1/5 af disse nordiske handler i Nordnet-regi. 500 kunder kan på den ene side siges at være mange. Set i forhold til den samlede kundebase på ca. 400.000, må det siges at være ”moderat”.

Bobletegn?

Mange spørger sig selv med rette om udviklingen i Twitter, med den massive interesse er et udtryk for, at vi er på vej hen i et ”.com 2.0”, og om investorerne har glemt både .com boblen og ikke mindst har lagt behørig afstand til de dårlige tider og 2008/2009 tragedien? Efter min mening er der bl.a. følgende faktorer i spil:

  • Investorernes hukommelse er bemærkelsesværdig kort.
  • ”Aldrig mere aktier” er blevet til, ”hvilken aktie skal jeg købe?”, og det er foruroligende.
  • Hvis investorerne har haft en lille risiko i porteføljerne de seneste år, er det nu det forkerte tidspunkt at øge sin aktierisiko på.
  • Der er enkeltaktier, som har en dramatisk høj vurdering, og de seneste år er aktierne steget mere end indtjeningen i selskaberne er vokset. Det er et advarselstegn. Generelt er aktierne dog ikke overvurderet, men vi på vej i den retning.

Fugle på taget?

Vi er i den absolutte slutfase for aktiernes optur generelt set efter 4 års massive stigninger. Twitter er et fænomen på den sociale front, og der håbes på, at væksten kan blive en tilstrækkelig kursdriver. Stigningen er dog bemærkelsesværdig. Der er en reel risiko for, at de investorer, som på kort sigt har sat deres lid til yderligere stigninger ud over niveauet 45-50 USD per aktie, snarere vil opleve, at Twitter er investeringsfugle på taget end i hånden. Det bliver spændende at følge.

 

Tidligere indlæg i denne uge om Twitter:

Twitter børsnoteres – er det noget for dig:

https://www.nordnet.dk/blog/twitter-borsnoteres-er-det-noget-for-dig/04/11/2013/

Twitter børsnoteres – er det noget for dig/2

https://www.nordnet.dk/blog/twitter-borsnoteres-er-det-noget-for-dig-2-del/05/11/2013/

Stigende emissionspris i Twitter er et godt signal:

https://www.nordnet.dk/blog/stigende-emissionspris-i-twitter-er-et-godt-tegn/06/11/2013/

 

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer