Spring til hovedindhold

2013 – Pandora tilbage til emissionskursen eller en fordobling i Vestas?

Som annonceret i sidste uge er her et par bud på udviklinger som i dag synes mindre realistiske, men som samtidig ikke kan siges at være helt urealistiske for 2013. En form for investeringsmæssige wild cards. Det skal ikke opfattes som anbefalinger, men som mulige udfaldsrum.

Vestas aktiekurs fordobles?

2012 var udfordrende for Vestas og især for aktionærerne. Det var 3. år i træk med en absolut bundplacering aktieudviklingsmæssigt. Forventningerne er lave efter i den grad aktiekursmæssigt at have trukket store veksler på investorerne.

2013 bliver værre. For Vestas. Men ikke nødvendigvis for aktionærerne. En fornuftig aftale med Mitsubishi og at Vestas holder hvad de lover og ikke skal hente ny aktiekapital, vil i sig selv give mulighed for en markant reduktion i risikopræmien. Står ledelsen distancen?

Kan Vestas’ aktiekurs blive fordoblet?

Pandora tilbage til emissionskursen?

Pandora blev i oktober 2010 børsnoteret under stor bevågenhed. Emissionskursen var 210. Siden fulgte kursstigninger behørigt trukket op af især udenlandske investeringsbanker, som var særlig fokuseret på vækstmulighederne. Så kom katastrofen med kursfald på mere end 80 % fra toppen.

Aktiekursen har genrejst sig. Pandora er ovre det værste med hensyn til returnering af varelager. Profitabiliteten er på vej op. Hvis den positive udvikling fortsætter skal Pandora i første halvdel af 2013 fortælle investorerne, hvor mange aktier de vil købe tilbage eller hvad de ellers vil gøre med deres pengebeholdning eller afvigelse fra deres egen definerede optimale kapitalstruktur.

Kommer vi til at se et ”genvisit” til emissionskursen fra 2010?

Novos – vilde kursridt sat på pause – ikke afkastmæssigt i top 3 i 2013?

Novo er Danmarks svar på Apple. Fantastisk udvikling og massive aktiekursstigninger de seneste år. Novo aktien er på 20 år blevet mere end 50 doblet. Om ikke alle så dog de fleste forbereder sig på endnu et godt år for Novos aktionærer.

Novo står distancen. Udover der altid er en risiko for at en succes kan afspores, er den væsentligste hurdle for investorerne om der kommer et bedre globalt vækstklima i 2013. Det betyder ikke noget absolut set for Novo, men opfattelsen af bedre muligheder for de konjunkturfølsomme aktier relativt til de defensive, kan gøre at Novo for første gang i 3 år ikke bliver en ”star performer”.

Kommer Novo til at skuffe de meget afkastforvente investorer?

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2013-06-03 08:44

Super ramt Per, bulls eye!