Spring til hovedindhold

6 ting som afgør aktiernes retning

Mandag blev en brutal en af slagsen for aktieinvestorerne. USA forøgede toldsatser og Kinas gengældelse for så vidt angår 60 mia. USD amerikanske eksport fik for alvor investorerne op i det røde tabslys.

Her er nogle af de spørgsmål som investorerne grubler over ”dagen derpå” og som kan afgøre aktiernes retning de kommende uger:

  • De markante fald i USA/Europa blev ikke fulgt op af ditto i Kina her til morgen. Skyldes det at de kinesiske aktier har været faldende de seneste 5-6 uger og taget forskud på risiciene?
  • Trump lader til at sætte hårdt mod hårdt, men er han for alvor villig til at risikere, at den amerikanske aktieoptur bliver afsporet? Tendensen har tidligere været, at når det er prisen på de amerikanske aktiver der lider, er det nemmere at forhandle med Donald Trump
  • Kina forsøger at vise, at de ikke lader sig koste rundt med. De har dog meget på spil og derfor meget at tabe. Hvor langt er de villige til at gå?
  • Stoler kineserne på, at de seneste forsøg på at sætte gang i væksten, relativ hurtigt vil vise sig i væksttallene?
  • Når Trump er ”færdig” med kineserne, kommer ”turen” så til Europa? En handelskrig med Europa vil være meget skidt for aktierne. Hvis investorerne tror på et ”Europe next”, skal de sælge ud af aktierne.
  • Trump vil næppe lægge sig ud med kineserne og europæerne på samme tid, eller vil han?

“For investorerne er det fortsat vigtigt at have in mente, at aktietoppen kan skimtes. Det er fortsat ikke tiden til markant at øge sin aktiemæssige risici, men der kan jo altid være aktier i en korrektionsfase, som er faldet ”for meget” uden den store grund.

Korrektion snarere end lang nedtur, men toppen kan anes

Investorerne er blevet mindet om at starten på 2019 aktiemæssigt har været ekstremt hæsblæsende og succesfuld. Mandagens nedtur er næppe starten på en lang aktietabsrække. Hvis det skulle være tilfældet, ville det ”kræve”, at den amerikanske økonomi er meget tættere på en recession ,end vi kan se aktuelt og/eller at handelskrigen med Kina forbitres endnu mere, samtidig med at Trump åbner en flanke mod Europa også. Set i det perspektiv var mandagens og for den sags skyld også sidste uges kursfald mest at regne som en korrektion. For investorerne er det fortsat vigtigt at have in mente, at aktietoppen kan skimtes. Det er fortsat ikke tiden til markant at øge sin aktiemæssige risici, men der kan jo altid være aktier i en korrektionsfase, som er faldet ”for meget” uden den store grund.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer