Spring til hovedindhold

Aktieanalyse: Ugens top 10 i Norden

Dette indlæg er markedsføring.

Norden top 10 – uge 26

Fredag d. 29. juni er der ni nye aktier i Norden top 10. De består af tre svenske, tre norske, tre danske og en finsk aktie.

Vi har rangeret de nordiske aktier ud fra vores tekniske analyser på mellemlang sigt. Dette udføres af Investtechs matematiske algoritmer, som blandt andet identificerer aktiens trender, støtte og modstand, formationer og volumenudvikling. Kun aktier med en omsætning på over 1 million euro i gennemsnit per dag i sidste måned er med. Analyserne er baseret på kvantitative forhold og skal anses som inspirationskilde og markedsføring.

1.  Orsted A/S(ORSTED.CO) – 28. jun 2018. Seneste slutkurs: 385.4 (1.4)
Investorerne har over tid betalt stadigt højere priser for at købe sig ind i Orsted A/S, og aktien ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Har nået objektivet ved 406 efter brud på en omvendt-hovede-og-skuldre-formation. Kursen er nu faldet noget tilbage, men formationen indikerer videre opgang. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 373 kroner og videre opgang er dermed signaleret. RSI-kurven viser en stigende trend, hvilket understøtter det positive trendbillede. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
2.  Alfa Laval(ALFA.ST) – 28. jun 2018. Seneste slutkurs: 209.3 (-3.2)
Alfa Laval viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Har reageret tilbage efter bruddet på en rektangelformation. Der er støtte omkring 206, noget som åbner for gode købsmuligheder nu. Etableret brud under denne støtte vil imidlertid neutralisere købssignalet. Aktien tester støtten ved cirka 209 kronor, noget der kan give en reaktion op. Volumen har tidligere været lav omkring kurstoppe og høj omkring kursbunde. Dette svækker den stigende trend og kan være et tidligt signal om et kommende trendbrud. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
3.  DNB ASA(DNB.OL) – 28. jun 2018. Seneste slutkurs: 157.2 (-0.3)
Investorerne har over tid betalt stadigt højere priser for at købe sig op i DNB ASA, og aktien ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Gav købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 155. Videre opgang til 172 eller mere er signaleret. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 156 kroner. Videre opgang er dermed signaleret, og der er nu støtte ved 156 kroner ved reaktioner tilbage. RSI-kurven viser en stigende trend, hvilket understøtter det positive trendbillede. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
4.  SpareBank 1 SMN(MING.OL) – 28. jun 2018. Seneste slutkurs: 84.2 (0.4)
Investorerne har over tid betalt stadigt højere priser for at købe sig op i SpareBank 1 SMN, og aktien ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer øgende optimisme blandt investorerne og indikerer videre kursopsving. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 81.70 kroner. Videre opgang er dermed signaleret, og der er nu støtte ved 81.70 kroner ved reaktioner tilbage. Positiv volumenbalance, med høj omsætning på dage med opgang og lav omsætning på dage med nedgang, styrker aktien på kort sigt. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
5.  Per Aarsleff Holding A/S(PAALB.CO) – 28. jun 2018. Seneste slutkurs: 225 (-5)
Per Aarsleff Holding A/S ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Aktien tester støtten ved cirka 224 kroner, noget der kan give en reaktion op. Aktien anses teknisk positiv på mellemlang sigt.
6.  Nel ASA(NEL.OL) – 28. jun 2018. Seneste slutkurs: 3.5 (0.6)
Nel ASA viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Aktien er brudt igennem et modstandsniveau og udløst købssignal fra langsigtet trading range. Aktien nærmer sig modstanden ved cirka 3.70 kroner, noget der kan give en reaktion ned. Volumenbalancen er positiv og styrker aktien på kort sigt. RSI-kurven viser en stigende trend, hvilket understøtter det positive trendbillede. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
7.  eQ Oyj(EQV1V.HEX) – 28. jun 2018. Seneste slutkurs: 8.24 (0.04)
Investorerne har over tid betalt stadigt højere priser for at købe sig op i EQ Oyj, og aktien ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Har reageret tilbage efter bruddet på en rektangelformation. Der er støtte omkring 8.20, noget som åbner for gode købsmuligheder nu. Etableret brud under denne støtte vil imidlertid neutralisere købssignalet. Aktien nærmer sig støtten ved cirka 8.13 euro, noget der kan give en reaktion op. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
8.  Ringkjøbing Landbobank(RILBA.CO) – 28. jun 2018. Seneste slutkurs: 356.5 (2)
Ringkjøbing Landbobank ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Har nået objektivet ved 375 efter brud på en rektangelformation. Kursen er nu faldet noget tilbage, men formationen indikerer videre opgang. Aktien nærmer sig støtten ved cirka 352 kroner, noget der kan give en reaktion op. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
9.  Cherry B(CHERB.ST) – 28. jun 2018. Seneste slutkurs: 59.9 (0.7)
Cherry B har brudt ned gennem bunden i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer i første omgang om svagere stigningstakt, eller indledning til en mere horisontal udvikling. Aktien tester støtten ved cirka 59.00 kronor, noget der kan give en reaktion op. Volumentoppe og volumenbunde korresponderer godt med toppe og bunde i kursen. Dette svækker trendbruddet. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
10.  Sagax B(SAGAB.ST) – 28. jun 2018. Seneste slutkurs: 106.2 (0.2)
Sagax B har brudt opad fra en tilnærmet horisontal trendkanal på mellemlang sigt. Dette er et signal om en fortsat stærk udvikling, og aktien har nu støtte ved eventuelle reaktioner tilbage mod loftet i trendkanalen. Har nået objektivet ved 108 efter brud på en rektangelformation. Kursen er nu faldet noget tilbage, men formationen indikerer videre opgang. Aktien har støtte ved cirka 100 kronor. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.

God weekend!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

Få gratis adgang til Investtechs analyser i 14 dager >>

Følg dine aktier med Investtech hos Nordnet >>

Følg dine aktier med Investtechs app >>

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer