Spring til hovedindhold

”Aktierne i OMX C-20 er kommet højt op” version 2/2

”Aktierne er kommet højt op”

Som fortsættelse af mit sidste blogindlæg ”Aktierne i OMX C-20 er kommet højt op” version 1/2, følger her version2/2.

Efter de seneste ugers og også års stigninger har det gentagne gange været fremført, at aktierne er kommet højt op og vel underforstået blevet dyre. Som det fremgik af det første indlæg afslører tallene afslører dog, at

  • Udviklingen har været meget uens og ujævn
  • En række selskaber har udviklet sig meget positivt. Fællesnævneren for dem er at de har overvundet krisen og indtjeningen er steget markant.

En række selskaber lider fortsat hårdt under og af efter-krise traumer. Det skyldes ikke kun at indtjeningen ligger lavere, men også at:

  • Villigheden til at betale for en given indtjening er lille. Det vidner om investormistillid
  • Især bankerne lider under investorernes manglende tiltro til at det vil være muligt at genskabe den indtjening som i 2007 og forventet ind i 2008 var med solide 2 cifrede egenkapitalforrentningsprocenter.
  • Kollapset i Vestas og Genmab er historien om bristede håb; et vidnesbyrd om den boble der var i alternativ energi og den risiko som altid er ved at investere i biotek.

2013 – kommer de konjunkturfølsomme selskaber tilbage i bedre indtjeningsform?

De mindre konjunkturfølsomme selskaber har i store træk ikke mærket krisen på deres afsætning og indtjening. Denne udvikling kan meget vel tænkes at fortsætte også i 2013. For investorerne er det dog et vigtigere spørgsmål om den globale økonomi er på vej i bedring. Hvis det sker, vil der være en stigende mulighed for at de mere økonomisk følsomme selskaber vil være i stand til at øge deres indtjening. Og så kan det tænkes at investorerne kan få både i pose og i sæk i de selskaber, hvis såvel indtjeningen som villigheden til at betale for en given indtjening stiger.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer