Spring til hovedindhold

Aktierne viser imponerende styrke

Jeg skal beklage, at jeg har været fraværende på Nordnetbloggen i en længere periode. Men nu er der blevet tid til et nyt indlæg fra min pen.

Aktierne holder sig flot og den amerikanske regnskabssæson er i gang. Indholdet af rapporterne fra Alcoa, PepsiCo og General Electric har været let skuffende, idet kun indtjeningen udviser en stigende tendens. Omsætningen ligger for alle tre selskabers vedkommende under det forventede. Forud for denne regnskabssæson er fokus udpeget til at være om omsætningen stiger eller falder. Det viser nemlig noget om den underliggende vækst i den globale økonomi. I modsætning til de tre nævnte selskaber, kom Intel med en stærk Guidance for Q4.

Aktierne er oppe i This-Time-High, og især har Tyskland udvist en stærk tendens i denne uge som følge af udsigt til højere BNP-vækst i år end først antaget. De ydre faktorer generelt indebærer ellers ingen grund til optimisme. Råvarepriserne er ved at gå amok i flere varegrupper, og det kan på sigt ramme den afgørende positive opdriftsfaktor på finansmarkederne: en rente tæt på nulpunktet.

Optimismen har overtaget i øjeblikket. Usikkerhed og negative nyheder ignoreres, fx valutaspændingerne og gældskrisen i Europa. Obligationsmarkedet ligger roligt, og her blusser opmærksomheden med korte mellemrum op angående PIIGS-landene og deres evne til at klare sig som medlemmer af Euroland.

Midtvejsvalget i USA (02-11) indebærer politisk kamp, hvor den siddende administration vil gøre alt hvad der er muligt for at sikre Demokraterne et godt valg. Når valget er overstået, forestår den formentlig vigtigste begivenhed, G20 mødet i Seoul 11.-12. november. Her skal der både vedtages nye fælles bankregler (Basel III) og findes et kompromis med klarhed om valutarelationerne. Vi er således på vej ind i et minefelt.

Udsigten er en livlig periode med påvirkning fra mange sider og generel stor følsomhed i tilfælde af negative overraskelser. Indholdet af regnskaberne for Q3 må formodes at leve op til forventningerne generelt set. Et problem er dog udsigt til nytegning af aktier. På den hjemlige front varmes der op til en stor aktieplacering i TDC. Selskabet har ligget i dvale på Børsen, så der bliver nærmest tale om en re-introduktion. Med en markedsværdi på 48 mia. DKK og mulighed for udbud af det meste heraf over tid er signalet med andre ord, at det høje kursniveau nu indebærer ønske om salg fra store aktørers side. Det samlede udbud vil vokse markant fremover. PANDORA og Chr. Hansen er de første eksempler på denne mekanisme med returnering til børsen fra kapitalfondenes side.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2014-07-28 20:23

Laursen, det vanskelige ved f8koomi er at te6nke makro-, fianns-, erhvers- og husholdningsf8konomi pe5 een og samme tid.Jeg ved ikke om jeg er retorisk primitiv . me5ske? Men jeg ve9d at hvis man ikke kan eller vil forklare igen og igen i detaljer hvorfor en ide9 eller plan er god og vil fungere efter hensigten, ja se5 vinder man ingen tilhe6ngere for ide9en eller planen.Det handler faktisk om dokumentation eller i det mindste at kunne forklare og sandsynliggf8re f8konomiske sammenhe6nge se5 det fremste5r logisk og stringent. Hvis du ikke kan forklare og/eller sandsynliggf8re hvordan eller hvorfor din 5-punkts plan vil… Læs mere