Spring til hovedindhold

Berkshire Hathaway update

Warren Buffett har for nylig offentliggjort det traditionelle årlige brev til investorerne, hvor han gennemgår selskabets aktiviteter og deler ud af sin visdom om stort og småt. Superinvestoren er nu blevet 90 år gammel, og hans partner samt viceformand, Charlie Munger, er blevet hele 97 år. Buffetts breve er altid værd at læse, selvom der er mange gentagelser fra tidligere år. Du kan let finde brevet ved at søge på nettet.

Berkshire Hathaways omsætning faldt 3,6% i 2020 til 245,5 milliarder dollars. Det var ikke overraskende, eftersom coronapandemien har fået hele verdensøkonomien til at skrumpe. Nettoresultatet faldt 48% til 42,5 milliarder dollars. Det var heller ikke overraskende. Måske er det overraskende for nogle, at overskuddet blev så højt som det gjorde. Egenkapitalen voksede fra 424,8 milliarder dollars til 443,2 milliarder dollars. Selskabet tilbagekøbte 5,2% af de udestående aktier i 2020, hvilket lagde låg på egenkapitalens udvikling. Indre værdi pr. A aktie voksede 6,3% fra 261.417 dollars til 277.938 milliarder dollars (min beregning). Indre værdi aktie pr. 31. december er beregnet som egenkapitalen (443.164 milliarder dollars) divideret med antallet af udestående A aktier (1.594.470 stk.). Nedenfor kan du se omsætningens udvikling.

De seneste 15 år er omsætningen tredoblet svarende til en gennemsnitlig vækst på 7,6% p.a. I de kommende tre år forventes omsætningen at vokse ca. 6% p.a. til 292,2 milliarder i 2022.

Jeg skrev senest om Berkshire Hathaway i juni 2020. Dengang var kursen 278.560 dollars, mens den indre værdi var 229.360 dollars. Aktien var da historisk lavt vurderet med K/I=1,21. Siden er kursen steget mere end den indre værdi. Se nedenstående grafer.

Som det fremgår, er Berkshire Hathaway i dag vurderet svarende til K/I=1,37. Det er stadig billigt i forhold til det historiske niveau. Den gennemsnitlige vurdering de seneste 30 år er således K/I=1,54.

Nogle mener, at Warren Buffett er blevet gammel og har mistet sin evne til at foretage gode investeringer. Jeg er uenig. Berkshire Hathaway har godt nok ikke foretaget større investeringer de seneste år, men forretningen kører som en velsmurt maskine. Det er meget vigtigt, idet Buffett næppe lever evigt. Jeg mener de massive aktietilbagekøb i 2020 kan ses som et vigtigt og aktionærvenligt tiltag. Jeg regner med, at Berkshire Hathaway vil fortsætte med at købe aktier tilbage, hvis ikke man finder attraktive investeringer i øvrigt. Som sådan bliver selskabets overskydende kapital investeret fornuftigt. Jeg giver kreditten herfor til Warren Buffett.

Hvad mener du om Warren Buffet og Berkshire Hathaway? Er selskabet fortsat en god investering?

Dette er ikke en købsanbefaling.Berkshire Hathawaykan stige eller falde i fremtiden. Jeg tager intet ansvar, hvis kursen falder eller underperformer i de kommende måneder og år.

Disclaimer: Thorleif Jackson ejer aktier i Berkshire Hathaway via Jackson FamilieInvest.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
5 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2021-03-13 01:08

Står der en klar i kulissen til at tage over, den dag Buffet ikke er her længere?
Ellers kan der vel ske en chok-reaktion fra markedets side?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-03-15 11:59

Hej Jan,

Der kommer nok en kursreaktion, når der på et tidspunkt kommer en negativ meddelelse om Buffetts helbred. Jeg gætter på en negativ kursreaktion, men det kan man ikke være sikker på. Buffet er meget konservativ, og Berkshire Hathaway har ekstremt mange kontanter. Måske vil markedet reagere positivt på en forventning om at den ekstra kapital nu sættes på arbejde, eksempelvis ved at det initieres et udbytte eller at aktietilbagekøbsprogrammet øges.

Gæst
Gæst
2021-03-12 16:38

Yep, specielt i disse nær-bobledage mener jeg at BRK.B kan betragtes som et slags drivanker – man får en bred, velforvaltet nær-ETF med en stor pose kontanter indeholdt til 0% ÅOP. What’s not to like 🙂.

Gæst
Gæst
2021-03-12 16:15

Hej Thorleif, når du beregner, hvordan kommer B-aktien så med i den beregningen?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-03-12 22:39

Hej Søren,
Hver A aktie svarer til 1500 B aktier. Det er ret forvirrende og få investorer beregner indre værdi korrekt. Jeg har fundet aktietallet i årsrapporten så det er forhåbentlig rigtigt😀. The devil is in the details…