Spring til hovedindhold

Britisk valg: Brexit- og Corbyn lede giver Boris Johnson jordskredssejr – pundet tordner i vejret

Det endelige britiske valgresultat foreligger endnu ikke, men tendensen er mere end klar. Briterne har stemt ja til Brexit, NU og nej til Jeremy Corbyn. Pundet tordner i vejret:

  • De konservative har vundet en jordskredssejr.
  • Exit polls pegede på at de konservative ville få 368 pladser i underhuset med 650 pladser i alt. Slutresultatet blev 364 pladser til de konservative.
  • For Boris Johnson vil sejren være med den margin og give ham det mandat, som han ønsker til at UK forlader EU den 31/1 2020
  • Briterne har stemt klart ja til at ende Brexit farcen og til at UK skal videre nu. Samtidig har det nationalkonservative UK forkastet den yderligtgående Corbyn som ”fit and proper” som premierminister. Han er simpelthen for venstreorienteret. Boris Johnson vandt ikke kun på grund af Brexit, men også fordi man aldrig er bedre end sin (svage) modstander.

Brexit og så en handelsaftale

UK kommer til at forlade EU med den aftale, som der ligger på bordet nu den 31/1 2020. Herefter skal der forhandles en handelsaftale igennem mellem UK/EU. Briterne håber det kan ske på 11 måneder, således at den er forhandlet færdig i løbet af 2020. Det bliver svært at nå

Pundet tordner i vejret

Som forventet har investorerne, ligesom briterne, haft mest fidus til Boris Johnson. Pundet stiger med ca. 2 % og koster aktuelt 9,-. Dermed har pundet genvundet noget af det som den britiske valuta tabte i kølvandet på afstemningen i 2016, og som i mellemtiden ikke er kommet tilbage siden. Tidligere på året kostede 1 GBP 8,-. 9,- svarer til en stigning på 12,5 %. Der er plads til lidt mere pund stigning, men ikke meget mere.

Pundstigning glæder dansk økonomi

Det styrkede pund er godt nyt for dansk økonomi. Danmark har et solidt handelsoverskud overfor UK, og det bliver ikke mindre af, at pundet stiger. For landbruget og især svineavlere kommer pundstigning som en ekstra bonus oveni de aktuelt meget høje svinekødspriser.

H+H og DFDS stiger i dag

For investorerne vil det især være H+H og DFDS som kommer i fokus i dag. Begge aktier forventes at stige. En konservativ valgsejr er godt for de britiske house builders, som H+H er underleverandør til. H+H får 30 % af sin omsætning fra UK. For DFDS er det bl.a. vigtigt, at der nu skabes ro om den britiske økonomi.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer