Spring til hovedindhold

Cannabis: Er investorerne blevet skæve af nedturen?

For bare 6 måneder siden var luften fuld af kursstigninger og investordrømme om hvad liberaliseringen af medicinsk cannabis kunne ”blive til” for investorerne. Efter sidste uges skuffende regnskab fra canadiske Aurora, er luften hverken fuld af lovord eller røg. Der er snarere tæt nedturståge:

  • Auroras aktiekurs faldt fredag med 17 % efter et skuffende regnskab
  • Aktien er nu faldet med 70 % siden de højeste noteringer fra foråret 2019.
  • Aurora er ikke den eneste cannabis aktie som er faldet dramatisk. Nedturen har været meget bredt funderet og et kursfald på 60-70 % de seneste 6 måneder er snarere gennemsnitlig end usædvanligt; desværre for investorerne.
  • Regnskaberne fra ikke kun Aurora men også for andre cannabis producenter har generelt været skuffende/under det forventede.
  • Investorernes holdning er i høj grad kortsigtet skiftet væk fra det langsigtede potentiale og over til de mere kortsigtede udfordringer.
  • Selskaberne tjener generelt ikke penge, og det er her investorernes fokus er skiftet hen til
  • En række af selskaberne kan blive tvunget til at skulle udstede ny aktiekapital for at skaffe den fornødne vækstkapital, og det øger frygten for en fortsat nedtur og for at investorerne bliver yderligere udvandet.
  • Hypen er ovre, og investorerne vil overbevises om at medicinsk cannabis bliver et varigt fænomen samtidig med at det på et tidspunkt bliver muligt at tjene penge. På kort sigt har investorerne mistet hovedparten af deres penge og hele tålmodigheden med cannabis producenterne er gået op i røg.
  • Medicinsk cannabis kan fortsat have en god langsigtet fremtid. På kort sigt er fokus på aktiemarkedet dog skiftet fra vækstambitioner til den økonomiske virkelighed og realiteter.

Dislaimer: Jeg har aldrig ejet cannabisaktier.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2019-11-24 22:50

På kort sigt er tålmodigheden gået op i røg… Det siger vel sig selv?
Men, som en der lige nu har mistet 34 % på WEED er jeg også ved at miste tålmodigheden. Der er lige pludselig langt til Canada, når man gerne vil forstå, hvad der foregår. Men jeg holder mig til at der er mange uindfriede muligheder i Cannabis og hamp. Måske skyldes dårlig indtjening at det trods alt er en form for landbrug, vi her har at gøre med?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2019-11-25 07:25

Hej “Skovspurv” Nedturen har ikke noget med evt. status som “landbrugsaktie” at gøre. Jeg tror, at den vigtigste årsag til nedturen er, at kursboblen er blevet prikket. Fællesnævnere for “nye investeringsfænomener” er ofte, at der er en meget høj prognosticeret vækst. Prisen er, som det også i mange andre henseender gør sig gældende på aktiemarkedet, underordnet – sålænge vækstcasen er intakt hos investorerne. Når vækstcasen sprækker, er prisen også underordnet. Høj pris = stor lyst til at købe. Lav pris = lille lyst til at købe. Det vigtigste er at/om vækstscenariet er intakt. Det sker ikke sjældent, at en meget… Læs mere