Spring til hovedindhold

Kan cykliske aktier modstå stadig dårligere nøgletal?

Noget kunne tyde på, at de dårlige nøgletal for alvor begynder at presse sig på, og investorerne skal tage sig i agt:

  • Gårsdagens amerikanske ISM for fremstillingssektoren på 47,8 viste ikke kun et tal under 50. Det var 2. måned i træk tallet var under 50 og ”undertallet” = nye eksportordrer, var med 41 i markant recessionsområde. Skillelinjen mellem aftagende og titagende aktivitet er 50.
  • De seneste nøgletal i Tyskland tyder på, at landet var være i teknisk recession
  • Også England kan meget vel være i recession.
  • Investorerne har løbende holdt dårligere nøgletal op imod sandsynligheden/håbet om at lavere centralbankrenter i EUR og også i USA vil kompensere for problemerne. Spørgsmålet er hvor længe den relation holder?

Vækstafmatningen er dog nu så markant – som kombinationen af et meget modent opsving, Brexit og USA-Kina problematikker, at det er et meget godt spørgsmål, om forventningerne/håb om lavere renter kan blive ved med at holde aktiekursfald stangen.

Kan cykliske aktier stå distancen?

Selskaber som bl.a. FLS, A.P. Møller Mærsk og DSV vil sædvanen tro være på investorernes ”observationsliste”, når det gælder risikoen for en aftagende global vækst. Indtil videre har investorerne slået sig til tåls med, at lavere vækst vil blive skuldret og modvirket af lavere renter. Vækstafmatningen er dog nu så markant – som kombinationen af et meget modent opsving, Brexit og USA-Kina problematikker, at det er et meget godt spørgsmål, om forventningerne/håb om lavere renter kan blive ved med at holde aktiekursfald stangen. Et godt Brexit og/eller en amerikansk-kinesisk handelsaftale vil kunne hjælpe på humøret og også på nøgletallene de kommende kvartaler. Det er dog et meget godt og åbent spørgsmål om det/de kommer?

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer