Spring til hovedindhold

Det bedste tidspunkt at starte din investering var i går. Det næstbedste tidspunkt er i dag.

Det er svært altid at ramme plet på dine investeringer. Derfor er en Månedsopsparing genial, da du ikke behvøver tænke på, om du rammer aktiemarkedet på det rigtige tidspunkt.

Alle på aktiemarkedet har det samme mål: at købe aktier billigt og sælge dem igen dyrt. Men det er svært at vide, hvornår en investering har ramt bunden og dermed er ”billig”. Og det er lige så svært at vide, hvornår en aktie har ramt toppen og dermed kan sælges ”dyrt”. Derfor er en Månedsopsparing genial. Med en Månedsopsparing hos Nordnet kan du nemt og hurtigt komme i gang med at investere – samtidig med at du spreder risikoen, da du handler hver måned. På den måde behøver du ikke tænke på, om du rammer aktiemarkedet på det rigtige tidspunkt. Derudover er det en effektiv måde at få dine penge til at vokse på lang sigt gennem renters rente-effekten.

Kilde: Egen tilvirkning. Ovenstående graf er blot et illustrativt eksempel, og al investering er forbundet med risiko og kan medføre tab.

Ovenstående graf viser, at selvom man desværre ikke altid kan ramme bunden på aktiemarkedet, så er en langtidssigtet opsparing ofte en god måde at investere sine penge på.

Grafens forklaring

Grafen starter 01/01/2020, hvor der købes 100 stk. aktier til kurs 100 = 10.000 kr. Hver måned fremadrettet investeres der ligeledes i 100 stk. aktier.

Kursen på aktierne ses til højre på grafen, og vores formue ses til venstre på grafen. Købskursen ses på den blå linje.

Den blå søjle illustrerer det samlede investeringsbeløb måned for måned, mens den lyserøde søjle illustrerer, hvad formuen er værd. Eksempelvis er der i maj måned en formue på 41.000 kr., men det samlede beløb, der er investeret, er på 44.900 kr. I maj måned er der altså et samlet tab på 3.900 kr., da 44.900-41.000 = 3.900 kr.

Det er meget svært at ramme både bunden og toppen af markedet, og det er ofte vigtigere at komme i gang end at vente på det gode tidspunkt.

Brian Buus Madsen

I slutningen af perioden ses det dog, at den månedlige investering nu er i plus, hvor formuen nu er på 195.000 kr. med et samlet investeringsbeløb på 147.900 kr. Vi ender altså på en samlet gevinst (før skat og omkostninger) på 47.100 kr. Gennemsnitskursen på vores køb i perioden er på 98,60, og vores investering går altså først i plus 01/09/2020 – 9 måneder efter vi startede med vores første investering.

Grafen er et godt eksempel på, at selvom dine investeringer falder, er det nogle gange vigtigt at have is i maven og undgå panik, da spredte og langsigtede investeringer ofte giver et godt afkast. Man skal dog som altid vurdere, om ens investeringer også er gode i fremtiden. Da det er meget svært at ramme både bunden og toppen af markedet, er det ofte vigtigere at komme i gang med at investere end at vente på ”det gode tidspunkt”. Deraf kommer også det gamle investeringsordsprog: Time in the market beats timing the market.

Månedsopsparing – Nordnet One

Med en Månedsopsparing hos Nordnet kan du netop sprede dine investeringer ud over lang tid og forhåbentlig dermed opnå et godt langsigtet afkast, uanset om kurserne går op og ned i perioder.

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal investere i, så er vores nye månedsopsparingsløsning Nordnet One måske noget for dig. Med Nordnet One får du en professionelt sammensat og forvaltet investeringsløsning, så du ikke selv behøver følge med i markedsudviklingen og løbende købe og sælge enkelte værdipapirer. Det gør Nordnet One til et oplagt valg for dig, der gerne vil have en langsigtet investeringsløsning, som ikke kræver særlig meget af din tid.

Hvis du allerede har besluttet dig for, hvad du vil investere i, kan du blot komme i gang her.

Hvis du investerer 5000 kr. pr. måned, kan det gøre dig til millionær på 12 år

Eksempel på en beregning på en månedsopsparing hos Nordnet med en antagelse om et årligt afkast på 6%, en månedlig opsparing på 5.000 kr. og en tidshorisont på 12 år.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gunnar Madsen
Gunnar Madsen
2023-10-22 11:33

Hvad gør man som pensionist når værdien falder på opsparingen? Der kommer jo ikke penge ind “udefra” som man kan lægge til. Hvilke penge skal man tage af først, når afkastet af opsparingen er negativ?