Spring til hovedindhold

Du er bedre end banken – er du overrasket?

Vil du have dine penge til at vokse, så er det bedre at stole på dig selv end på bankens rådgivning. Det viser en rapport, som Konsumentverket (Den svenske forbrugerstyrelse red.) for nyligt udgav. Forskerne, som har gennemført undersøgelsen, kalder resultatet ”meget overraskende”.

Men er det virkelig så overraskende?

Den, som tager hånd om sine egne penge, gør det med omsorg. Du har selv alt at vinde eller tabe, når du træffer valg for fremtiden. Hvilke incitamenter din bankrådgiver har, det er mere usikkert. Måske er det månedens fond, som skal fyldes op med nye penge, eller måske et andet internt salgsmål, som skal opfyldes? Det eneste, som du kan være sikker på, er at den grundlæggende drivkraft for en bankrådgiver (eller egentlig skal vi vel kalde dem for sælgere) er at skabe så meget overskud for banken som muligt. Det er der ikke noget forkert i, men næste gang nogen giver dig et investeringsråd, så bed om at se, hvordan personen selv har investeret sine egne penge.

Du og banken har helt enkelt meget forskellige mål med at være ansvarlig for din opsparing. Det var også et af de grundlæggende principper, da vi startede Shareville. Jeg vil være i stand til at få indsigt, inspiration og hjælp af folk, som tager hånd om deres egne penge – ikke af nogen som forsøger at opnå et salgsmål.

Heldigvis er der mange, der deler min opfattelse, og det mærkes tydeligt på interessen for Shareville. Siden vi lancerede det for 3 måneder siden, har mere end 30. 0000 nordiske investorer delt deres 34.000 porteføljer med en samlet opsparing på 9 milliarder SEK. Godt! Så har vi startet noget, som forhåbentligvis gør en forskel for mange mennesker i lang tid fremover, og som gør, at vi alle kan blive bedre til at få vores egne penge til at vokse.

Fabian Grapengiesser

CEO og grundlægger af Shareville

Blogindlægget er oversat fra svensk

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer