Spring til hovedindhold

Episode 20 – Hvad skyldes uroen på aktiemarkedet?

Året startede aktieskidt, og mens investorerne så frem til, at nedturen kunne have kulmineret, tiltog den desværre i denne uge. Kursfald på 10-15 % eller endda mere er desværre ikke uden for normen for 2016; selv i støre selskaber, som normalt både stiger mere end de falder, og også har for vane at svinge mindre i kurs end gennemsnittet.

I episode 20 ser vi nærmere på, hvad uroen på aktiemarkedet skyldes. Vi stiller skarpt på nogle af de danske selskaber, som nedturen har ramt hårdest. Og vi spørger, hvad det er for en fremtid, som virksomhederne og investorerne ser?

Vi runder børscigaren Scandinavian Tobacco Group, taler om Mærsk og deres shipping og olienedtur. Vi kommer ind på Nykredits beslutning om at lade sig børsnotere, og hvad deres plan om at hæve priserne betyder for deres konkurrenter?

Vestas er kommet med regnskab. Hør, hvilken karakter jeg giver til Vestas og ikke mindst Vestas-ledelsen. Novo Nordisk er blevet investeringsmenneskelig – Hvordan kan det gå til, at aktien faldt mere end 15 % i kølvandet på et fornuftigt regnskab?

Biotekselskaber som Genmab og især Bavarian Nordic og Zealand Pharma faldt fra top til bund 40 %. Er det berettiget, og hvad er det, som styrer kursudviklingen på kort sig, når det handler om biotek?

Sidst men ikke mindst minder vi om, at det er vigtigt at bruge nedturen konstruktivt. Få et par tips til, hvordan du skal forholde dig som investor.

Podcasten holder vinterferie i uge 7, men vender tilbage i uge 8.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
4 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2016-02-24 21:23

Hej Per

Har du gjort dig nogen tanker omkring Jyske Banks regnskab?

Gæst
Gæst
2016-02-13 00:11

Aktiemarkedet går ned fordi vi er kommet til det tidspunkt i cyklussen hvor aktiemarkedet plejer at gå ned. Så enkelt er det faktisk. Kursgrafen for S&P 500 fortæller i god tid alle investorer at NU er Bull markedet ved at være slut. Hvis du kigger på kursgrafen for S&P 500 for 2007 og 2008 ser du en afslutning af den opadgående retning og hvordan den begynder at runde nedad. Præcis det samme ser du ud fra S&P 500 kursgrafen for medio 2015 til januar 2016. Sværere er det ikke. Ingen grund til at være overrasket. Aktieanalytikerne ser det naturligvis ikke.… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-02-15 18:05

Har du så nogle gode råd til hvad man burde gøre de næste dage? når nu “aktieanalytikerne er betalt til at lukke øjnene”

Gæst
Gæst
2016-02-12 19:02

De store udsving skyldes det ikke ogsaa, at Saudiske stats aktiefonde saelger ud for finansier oliekrigen ?