Spring til hovedindhold

Er der en julekalendereffekt på aktiemarkederne?

Julen er jo højtidernes, børnenes og de fromme ønskers fest. Spørgsmålet er om julen også generelt er så god ved investorernes aktiebeholdninger, at man i mere end én forstand kan tale om ”højtid”.

Noget tyder på det. Hvis man kigger over de seneste 40 år har december måned historisk været den måned, som investorerne kunne glæde sig mest til. 1,70 % i gennemsnit har de investorer fået som i slutningen af november måned har sat deres lid til og sparepenge på at der i december er andet og mere end julen som står for døren.

Og ikke nok med det. I tillæg er november i gennemsnit også en måned hvor aktieinvestorerne med rette fromt kan glæde sig. Tager man januar og dermed den 3. måned med som “tre på stribe”, så viser tallene, at investorerne i gennemsnit kan lægge ca. 4 % ekstra til aktiedepoterne ved at være investeret i de 3 måneder.

Tallene er gennemsnitsbetragtninger og kan derfor svinge ganske meget fra højtid til højtid. Julegaver under træet er derfor trods alt sikrere end juleafkast til investorerne. I gennemsnit er der dog ganske meget at glæde sig til frem mod den 24. Også for investorerne.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer