Spring til hovedindhold

Er skovdrift en grøn investering?

Skrevet af Lars Persson

Skovdriften i Sverige oplever i øjeblikket en positiv tendens i prisudviklingen, og det kan ses i kursudviklingen for flere skovselskaber.

Holmen er ligeledes blevet ramt af den negative tendens og på dagsniveauet er signalet skiftet fra køb til salg. På ugebasis ses korrektion i Momentum og RSI, der begge mister deres hastighed, mens MACD har etableret en topformation. Det lange glidende gennemsnit på 24 uger bliver testet i øjeblikket som støttelinie ved niveauet 193.

Holmen B i en trendkanal.

Trods korrektion de sidste 5 dage så er Holmen-aktien fortsat inde i en stigende tendens og købssignalerne er fortsat intakte og først ved brud af niveauet 190 går Bollingerkanalen i salg på ugebasis.
Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens, hvilket giver en positiv indikation og yderligere vækst i aktien.

Nærmeste støtteniveau er ved 185 og var en bund i februar i den stigende tendens og så i niveauet 175, som etablerede bundformation ved årsskiftet. Nærmeste modstandsniveau er ved 210 og herefter i niveauet 230. Aktien ser interessant ud på det nuværende niveau.

SCA aktien har mistet tempo siden begyndelsen af marts og på dagsniveauet har det givet salgssignal. På ugebasis bliver det lange glidende gennemsnit testet, mens der er divergens mellem signalmodellerne Bollingerkanalen og Parabolic.

Ugegrafen for SCA med 2 glidende gennemsnit 8 og 24.

Den faldende kurs trækker ned i Momentum, MACD og RSI på ugebasis. RSI har ramt 50 på ugebasis.
Momentum på månedsbasis har tabt pusten og er ved at etablere en topformation,og man skal derfor holde øje med støtteniveauerne ved 76, som tidligere har været bund i februar 2018 i den stigende tendens.

Nærmeste modstandsniveau er ved 86 og herefter i niveauet 90. Afvent udviklingen.

Rottneros fandt en bund i niveauet 8,0 ved årsskiftet og har så taget elevatoren op til niveauet 10,5- 12. hvor kursen har konsolideret sig, mens markedet har haft en pause i den stigende tendens. Konsolidering har trukket ned i Momentum på ugebasis. RSI er gået fra 90 til 70 op 4 uger.

Det lange glidende gennemsnit 24 uger ligger i niveauet 10 som en støttelinie. Den positive tendens trækker op i Momentum på månedsniveauet.

Rottneros på ugebasis. Med støtte og modstand.

Nærmeste modstandsniveau er ved kurs 13, som har været det højeste niveau siden 2007, og man skal tilbage til 2006 for at finde aktien over kurs 13 og der er der modstand og støtteniveauet 16, mens nærmeste støtteniveau er ved 10, som var en top i 2015 og herefter i niveauet 8,5. Anbefaler at man lader aktien konsolidere sig i niveauet 10-11,5.

BillerudKorsnäs fandt en bund ved årsskiftet, hvor aktien blev handlet i niveauet 105. På dagsniveauet har de sidste par dages negative tendens trukket kursen ned til den stigende støttelinie og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra.

Ugegrafen for BillerudKorsnäs.

På ugebasis ser det noget bedre ud, idet det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 115 og signalmodellen Bollinger etablerede købssignal i midten af januar. Den nedre kanallinie i Bollinger er i niveauet 114 som nærmeste stoplinie. De seneste par dages udvikling har trukket ned i Momentum på ugebasis og RSI er faldet under 50.

Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens og nærmeste modstandsniveau er ved 124-126 og herefter i niveauet 140-142, mens nærmeste støtteniveau er ved 102-104. Tag aktien med på kandidatbænken.

Graferne er taget fra analyse programmet Vikingen.

Jeg ejer aktier i SCA via min portefølje i Millionærklubben på Radio24syv

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2019-03-28 13:07

er det skovselskaber?
kun SCA ejer skove (og ret stor skov) + savværk/pulp/etc.

de andre er vel mere rene savværker/papir/træ-produkt producenter – uden skov.

jeg er selv i SCA pga. deres store skov besiddelser (2.6 millioner hektar skov i nordlige sverige – ca. lidt over halvdelen af danmarks størrelse areal mæssigt – 0.6x)
https://www.sca.com/en/about-us/our-forest/
de har også lige fornyligt købt 10.000 hektar skov i Letland.