Spring til hovedindhold

Fem interessante aktier i cleantech

Cleantech er et koncept, der dukker lidt op her og der. Vi har kigget nærmere på 5 interessante nordamerikanske cleantech-virksomheder.

Cleantech er et koncept, der dukker lidt op her og der. Men hvordan adskiller det sig fra vedvarende energi, og hvilke virksomheder i sektoren er der at investere i? Vi har kigget nærmere på 5 interessante nordamerikanske cleantech-virksomheder.

Virksomheder, der er kategoriseret inden for ”clean technology”, arbejder på at producere eller distribuere “clean energy” eller ren energi. Dette koncept bør ikke forveksles med vedvarende energi, da det inkluderer alle energikilder, der ikke kommer fra olie eller kul. Eksempler på dette er vind-, sol- og vandkraft, naturgas, ren kulkraft, brændselsceller og energi fra affaldsforbrænding. Begrebet indebærer ikke, at energikilderne er helt fri for at bidrage til forurening – men derimod bidrage til mindre forurening end olie og kul.

Listen herunder har vi baseret på Motley Fool og Investing News Networks bud på nordamerikanske virksomheder, der er populære inden for ren energi. Valget er baseret på dem, der primært arbejder med vedvarende energi.

”Vandkræfværkernes konge” – Brookfield Renewable Partners

Et investeringsselskab med en af de største porteføljer af virksomheder, der producerer elektricitet fra vedvarende energikilder. Porteføljevirksomhederne opererer i 15 forskellige lande og kontrollerer 217 vandkraftværker i 82 forskellige flodsystemer. I løbet af det sidste år har virksomheden oplevet en prisstigning på 64 procent.

Højtydende vind- og solenergiselskaber – TerraForm Power

TerraForm Power ejer aktiver til at producere energi fra vind og sol fordelt på 63 procent vindkraft og 37 procent solenergi. Ved at sælge den producerede elektricitet via langtidskontrakter har virksomheden skabt stabile og forudsigelige pengestrømme. Med en generøs udbyttepolitik på ca. 80 til 85 procent af pengestrømmen er virksomheden blevet populær blandt udbytteinvestorer, og sidste år steg aktiekursen ca. 38 procent.

Solpaneler med tyndfilmsteknologi –First Solar

First Solar producerer solcellepaneler og har opfundet en tyndfilmsteknologi, der muliggør hurtigere og billigere produktion sammenlignet med sine konkurrenter. Virksomheden har indtil videre rapporteret et marginalt overskud med et salg på 546 millioner dollars sidste kvartal (3. kvartal 2019). Aktiekursen er steget 28 procent i det forløbne år.

Fra solcellepaneler direkte til vekselstrøm –Enphase Energy

Virksomheden Enphase Energy arbejder inden for solenergi, hvor de designer og udvikler såkaldte “micro-inverter” systemer til boliger. Systemet blev opfundet af virksomheden og konverterer jævnstrøm fra solcellepaneler direkte til vekselstrøm til brug eller eksport. Virksomheden har oplevet en utrolig udvikling i det forløbne år og steg med 280 procent.

Bioraffinaderier –Renewable Energy Group

Som navnet antyder, fokuserer Renewable Energy Group på rene energiprodukter og -tjenester. Virksomheden ejer 14 bioraffinaderier rundt omkring i USA, hvor de omdanner bio-råvarer – såsom kemikalier og naturlige fedtstoffer – til energi. Virksomheden er nede med 37 procent i år efter en stærk stigning på 73 procent i de sidste 3 år.

NavnMarkedsværdi, mio. $P/EP/SResultat, mio. $Udvikling. 1 år
Enphase Energy236956,0 4,7 45,2281,3%
Brookfield Renewable Partners8209143,62,7 74,163,9%
TerraForm Power3250-39,43,4-82,537,9%
First Solar5732-396,92,4-13,827,7%
Renewable Energy Group654-7,20,3-83,2-37,4%

Hvad synes du om de cleantech-virksomheder? Er der potentiale i sektoren, og har du selv investeret i cleantech? Kommentér venligst nedenfor.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer