Spring til hovedindhold

Fem myter for begyndere

Der er mange myter og fordomme omkring kvinder, økonomi og investeringer. Er du også en af dem, som holder dig fra at investere, fordi du tror, investering er svært, tidskrævende og risikabelt? Så læs med her, hvor vi afliver nogle af de myter om investering, som afholder flest fra at komme i gang.

1. Det er svært, og man skal være ekspert

Nej. Man kan opnå gode afkast gennem investeringsforeninger og ETF’er, der investerer bredt i markedet, eller hvis man sørger for at have en bred vifte af aktier fra forskellige industrier og lande i sin portefølje. Det danske aktiemarked stiger i gennemsnit med 8 pct. om året, og man kan derfor opnå relativt gode afkast ved bare at investere bredt i markedet.

2. Det er tidskrævende at investere

Nej. Investering er, hvad du selv gør det til. Hvis du har en langsigtet investeringsstrategi, er det ikke nødvendigt at overvåge dine investeringer på daglig basis. Det kan være nok at tjekke dem kvartalsvis, eller hvis der ses nogle markante ændringer i markedet.

3. Det kræver en stor formue at komme i gang

Nej. Det er bestemt ikke nødvendigt at have en stor formue for at investere. Du kan komme hurtigt i gang for det beløb, der passer dig og din økonomiske situation. Synes du, at investering lyder interessant, så kan du sagtens starte ud med så lidt som 3.000 kr. og derefter hæve beløbet lidt efter lidt.

4. Det er meget risikabelt at investere

Du har sikkert hørt, at risiko og afkast går hånd i hånd. Det handler om at finde en balance, som giver mening for dig, og så du kan sove trygt om natten. Det kan være risikabelt at investere, og du skal derfor aldrig investere for mere, end du kan tåle at tabe. Det skal dog igen påpeges, at det danske aktiemarked i gennemsnit stiger med 8 pct. om året, og du kan derfor opnå et relativt godt afkast ved bare at investere bredt i markedet.

5. Investering er for alle

Mange tror fejlagtigt, at investering er et område, som kun er forbeholdt de få med god forstand på penge og en stor formue i banken. Men sandheden er, at alle kan investere, hvis man blot starter med at investere sin tid. Der findes muligheder til os alle sammen, og er du i tvivl om hvilken løsning, der passer bedst til dig, kan du kontakte din bank, som kan rådgive dig.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2021-07-12 20:33

Normalt fremkalder ordet “investering” billeder af mennesker i dyre dragter, der kaster milliarder dollars på aktiemarkedet. Men i virkeligheden behøver du ikke være en “Wall Street ulv” for at begynde at investere. Her er det vigtigste at forstå principperne for investering og lære at vurdere potentielle risici.

Tekstforfatter
https://www.goedit.dk/tekstforfatter

Gæst
Gæst
2021-07-10 11:24

Jeg har altid hørt, at investering er meget risikabelt. Jeg var altid bange for alle 5 myter… tak for forklaringen, det er interessant at læse din blog. Jeg vil anbefale ham til mine kolleger på https://www.lokalebasen.dk/