Spring til hovedindhold

Insiderkøb som indikator for den videre kursudvikling i aktien

Dette indlæg er markedsføring.

Aktier med insiderkøb har i gennemsnit klaret sig bedre end referenceindekset i perioden efter insiderkøbet, og aktier med insidersalg har i gennemsnit klaret sig dårligere end referenceindekset i perioden efter insidersalget. Det viser en forskningsrapport fra Investtech baseret på 20 år med data fra Oslo Børs og 16 år med data fra Stockholms-børsen.

Analyse af insiderhandler er Investtechs alternativ til fundamental analyse. Når en person i selskabets bestyrelse eller ledelse køber aktier, er det et signal om, at vedkommende mener, at aktien er billig. Insidersalg bliver anset for at være et signal om, at aktien er dyr eller, at risikoen er høj.

Investtechs insiderhandelsanalyser giver en oversigt over insiderkøb og insidersalg i et selskab over tid.

Innsidehandler per selskap

Du kan læse mere om analyse af insiderhandler på vores hjælpesider her.

Resultater insiderkøb

Insiderkøb Norge.

Insiderkøb Sverige.

Figur 1: Kursudvikling de første 66 dage efter insiderkøb.

Graferne i figur 1 viser den gennemsnitlige kursudvikling i kølvandet på insiderkøb i Norge og Sverige. Handlerne meldes før børsens lukketid på dag 0. Kun dage, hvor børsen er åben, indgår, således at 66 dage svarer til cirka tre måneder. Den tykke blå linje viser, hvordan aktier med insiderkøb i gennemsnit har udviklet sig. Det skraverede område angiver standardafvigelsen til beregningerne. Den tynde blå linje er den gennemsnitlige udvikling til referenceindekset i samme periode.

66-dages-talNorgeSverigeVægtet gennemsnit
Købssignal3.5 %4.3 %4.0 %
Referenceindeks i samme periode2.2 %2.4 %2.3 %
Merafkastning købssignal1.4 %p1.8 %p1.7 %p
Årlig
Købssignal14.1 %17.3 %16.3 %
Referenceindeks i samme periode8.5 %9.6 %9.2 %
Merafkastning købssignal5.7 %p7.7 %p7.2 %p

Tabellen viser årlig afkastning og årlig merafkastning i procentpoint, benævnt %p. Insiderkøb både i Norge og Sverige har været fulgt af en positiv afkastning de kommende måneder. I Norge var opsvinget 3,5 procent og i Sverige 4,3 procent, som giver et vægtet gennemsnit på 4,0 procent. Årligt bliver afkastningen 16,3 procent svarende til en merafkastning på 7,2 procentpoint mod referenceindekset i samme periode.

Vi så også, at aktier med insiderkøb i gennemsnit var faldet i perioden før købet. Modsat var aktier med insidersalg steget i perioden før salget. Disse observationer er en indikation om, at insidere køber, når de mener, aktierne er fundamentalt billige og er faldet mere end fortjent. Samtidig sælger insiderne, når de mener, aktien er steget for meget og er blevet fundamentalt dyr. Investtechs insiderhandelsanalyse kan dermed anskues som en enkel fundamental analyse af aktien.

Du finder flere resultater og detaljer i forskningsrapporten, som du kan læse her (på norsk).

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer