Spring til hovedindhold

Investor i en krigstid

Dette indlæg er markedsføring.

Hvad gør man som investor, når krig plager verden og markederne? I dette indlæg giver Johannes Møller fra MW Compounders to simple råd og forklarer, hvordan MW Compounders har ageret i de urolige markeder i starten af året.

Hvad gør man som investor, når krig plager verden og markederne? I dette indlæg giver Johannes Møller fra MW Compounders to simple råd og forklarer, hvordan MW Compounders har ageret i de urolige markeder i starten af året.

Råd 1: Hold hovedet koldt

Når der er uro på aktiemarkedet, er det vigtigt at holde hovedet koldt. Som den ene yderlighed kan du gå i panik og begynde at handle helt vildt. Den anden yderlighed er at stikke hovedet i busken og ikke forholde dig til realiteterne.

Begge disse yderligheder vil ikke tjene dig særligt godt som investor. Du skal derimod formå at forholde dig objektivt og rationelt til de nye informationer, der er kommet til markedet. Måske skal du faktisk have lagt om i porteføljen – eller måske skal du bare afvente, at markedet raser ud. Det kommer helt an på, hvilke aktier du har i porteføljen.

Råd 2: Bevar perspektivet

Det er altid træls at se værdien af sine aktier falde. Men samtidig er det vigtigt at bevare overblikket og perspektivet. Den aktuelle uro har ramt dele af aktiemarkedet hårdt. Først på året gik det ud over højt prisfastsatte vækstaktier. Med krigen i Ukraine har det i næste bølge ramt aktier med relation til Rusland og konjunkturfølsomme europæiske aktier.

Ser man på det globale aktiemarked er faldene dog endnu ikke så høje, at det adskiller sig fra en normal korrektion. Det globale aktieindeks, MSCI World, er faldet 12% siden toppen i januar. Det er et helt normalt udsving for markedet. 11 gange de seneste 10 år har markedet haft et fald på mere end 5%. I gennemsnit har korrektionerne været på 12%.

Bemærk: Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast.

Vi har ikke handlet meget i 2022

Generelt har vi ikke handlet ret meget i starten af 2022. Vi har købt én ny aktie til porteføljen i form af det amerikanske gaming selskab Corsair (Link til Youtube video, der forklarer om Corsair). Dette køb blev finansieret med salg af aktier i American Express, hvor der efter vores vurdering ikke var mere upside. Ellers har vi kun lavet mindre fintuninger i porteføljen.

Vores afkast har i starten af 2022 naturligvis været påvirket af urolighederne på aktiemarkedet. Porteføljen er faldet med 11%. Vi ved, at vores afkast vil svinge over tid. Derfor ligger vi heller ikke søvnløse over situationen i år.

Johannes Møller (t.h.), porteføljeforvalter i MW Compounders.

Udsigterne for resten af 2022

Aktiemarkedet er i øjeblikket meget styret af krigen i Ukraine. Vi håber naturligvis som mennesker, at denne forfærdelige katastrofe snart må stoppe. Men som investorer må vi erkende, at vi har ringe evne til at forudsige krisens udvikling. Vi har ingen kvalificeret vurdering af, om krigen vil aftage eller tiltage den næste måned. Derfor foretager vi heller ikke porteføljeomlægninger på baggrund af usikre prognoser om krisens udvikling.

Vi fortsætter i stedet med at arbejde efter vores klare proces, som går ud på at finde gode compounder selskaber og forsøge at købe dem på et tidspunkt, hvor værdiansættelsen anses for at være attraktiv.

Hvad er compounder-aktier?
Compounder-aktier er selskaber, der er på en solid langsigtet rejse, hvor aktierne på lang sigt kan give et afkast, der er bedre end det generelle aktiemarked, og kan give investorerne mulighed for at måde opnå renters renteeffekt over tid. Det handler med andre ord om langsigtet holdbar vækst, fremfor kortsigtet vækst. Ordet compounder kommer af det engelske udtryk Compound Interest, som betyder renters rente.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål og er et udtryk for skribentens personlige holdning. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast.

MW CompoundersPartner
Porteføljeforvaltere og stiftere af investeringsforeningen MW Compounders

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-03-11 07:44

TAK for de beroligende ord. Desværre kom de lidt sent, da jeg en af de røde dage gik lidt i panik og solgte en del af papirerne. DUMT!