Spring til hovedindhold

Helle Christiansen: Januar 2016: Strategi i usikre tider

Indlægget er skrevet af: Helle Christiansen, lektor og ejer af bloggen kvindeinvest.com. Blogger om investeringer for nybegyndere. Fagområder: At gøre investeringer overskuelige og “convenient” i et travlt hverdagsliv.

Det er usikre tider. Det kan ingen være tvivl om. Men skal man som investor reagere på det, når markederne viser røde tal?

Svaret afhænger af den strategi man har lagt. I mit tilfælde har jeg hele tiden været opmærksom på, at investeringer kan være risikofyldte. Dvs. jeg har ikke investeret mere end jeg kan ”tåle” at tabe. Med det mener jeg, at vi ikke går fra hus og hjem pga. mine investeringer. Jeg har da også haft en enkelt nat i 2016, hvor jeg tænkte på, hvad et total aktie-kollaps kunne betyde for mig. Det er ikke sjovt. Man investerer jo for at få flere muligheder (=penge) og ikke for at se det hele forsvinde i et kaotisk boble-marked, der ikke viser retning eller logik.

Når det er sagt, så har jeg ikke rørt min beholdning i 2016. Jeg har hele tiden haft en enkelt strategi med en basis portefølje bestående af indeks-fonde – heraf nogle der kombinerer aktier og obligationer – og så nogle spændende aktier eller fonde, som jeg mener har potentiale. Min basisportefølje følger markedets op- og nedture, mens mine egne ”favoritter” måske klare sig lidt bedre end andre lige nu. Jeg er fx blevet vældig glad for mine Adidas-aktier i disse dage.

Normal eller ny-normal?

På et eller andet tidspunkt kommer vi tilbage i en eller anden form for ”normal” – om det så bliver ”ny-normal” på et lavere kurs-niveau er en mulighed. Men der kommer antagelig en ”ny-normal” en dag. Når markedet bliver stabiliseret tjekker jeg lige min beholdning og så kan det være jeg sælger og ændrer. Men ikke nu.

Det eneste jeg fortryder i bagklogskabets klare lys, er at jeg ikke har haft penge til at investere lige nu, mens markedet er nede. Jeg kom nemlig til at købe lidt rigeligt ind op til jul i en naiv forvisning om, at markedet havde stabiliseret sig. Men når man investerer, kan bagklogskab ikke bruges til ret meget!

Blogger også på www.kvindeinvest.com

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
4 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2016-01-26 16:37

Hej Helle, mange tak for et interessant indlæg som sikkert er dækkende for en del af os.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-01-26 19:54

Hej Birte
Mange tak, skal du have.
Hilsen
Helle

Gæst
Gæst
2016-01-24 15:11

Hej Helle.
Begreberne og adfærden omkring investering interesserer mig, så et nyt begreb ”ny-normal” er jo herligt. Men det minder nu lidt om at ”denne gang er det anderledes”.
Hvis du søger efter stabilitet, må du hellere forholde dig til, at ”det går nok som det plejer”. Det er i det mindste en historisk adfærds betragtning.
Har du en strategi for din likviditet? Teknisk har det været tilrådeligt at øge likviditeten det sidste halve år og det er endnu ikke tid til at bruge af den.
Ser frem til at erfare hvad ”ny-nornal” er for en størrelse.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-01-26 20:12

Hej Tage
Tak, for din kommentar og analyse, som jeg sagtens kan følge. Jeg kommer nok (desværre) til at beskrive “ny-normal” i det kommende års tid:-) Her tager jeg udgangspunkt i Ian Bremmers betragtninger omkring, at det bliver de geopolitiske forhold og ikke de økonomiske, der kommer til at driver markederne i de kommende år. Det kan jo (igen desværre) blive en form for “ny-normal”, hvor vi, der er rimelige nye på investeringsmarkedet, må finde vores adfærd og ben at gå på i en sådan situation.
Hilsen
Helle