Spring til hovedindhold

Kender du verdens 10 største selskaber?

I 2021 var 9 ud af verdens 10 største selskaber tech-selskaber. 3. november 2022 ser billedet noget anderledes ud. Der er stadig fem tech-selskaber i top 10, men nu er der også to olieselskaber, to sundhedsaktier samt et investeringsselskab på toplisten.

I 2021 var 9 ud af verdens 10 største selskaber tech-selskaber (målt på markedsværdi), og kun et andet slags selskab, i form af olieselskabet Saudi Aramco, var i top-10.

3. november 2022 ser billedet noget anderledes ud. Der er stadig fem tech-selskaber i top-10, men nu er der også to olieselskaber, to sundhedsaktier samt et investeringsselskab på toplisten. Meta, som var det 6. mest værdifulde selskab i 2021, er nu helt nede som nr. 34 og er blevet overhalet af danske Novo Nordisk, som er nr. 29 på listen.

Hvad kan listen bruges til?

For mig kan listen bruges som inspiration til at finde aktier, jeg gerne vil investere i, og den fortæller meget godt, at selvom man er et godt selskab i dag og har gjort det godt historisk, så er det ikke en selvfølge, at virksomheden også er fremtidens vinder.

Et godt råd: Spred din risiko på flere selskaber og sektorer i fremtiden.

Se listen med verdens 100 mest værdifulde selskaber her.

Oversigt over formue i mia. USD pr. 3. november 2022

Kilde: Egen tilvirkning og companiesmarketcap.com

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Brian Buus Madsen
Tidligere Head of Business Management

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Niels M.
Niels M.
2023-04-19 21:38

Og flere af disse astronomiske formuer er sammenskrabet af én mand/på én generation – fra os computer/internetbrugere.