Spring til hovedindhold

Klima- og miljøorganisationer modtager nye donationer fra Nordnet

I en tid, hvor både klima og økonomi er under stærkt pres, er vi ekstra glade for at kunne sende penge til FødevareBanken, Plastic Change og Den Danske Naturfond, der modtager donationer fra The Re:turn Initiative. I år giver Nordnet nemlig, som du måske allerede har hørt, 0,10 svenske kroner for hver handel, der foretages på vores platform. For 3. kvartal er der 178.228 DKK på vej til organisationerne. Men hvad bruger de egentlig pengene til?

I en tid, hvor både klima og økonomi er under stærkt pres, er vi ekstra glade for at kunne sende penge til FødevareBanken, Plastic Change og Den Danske Naturfond, der modtager donationer fra The Re:turn Initiative. I år giver Nordnet nemlig, som du måske allerede har hørt, 0,10 svenske kroner for hver handel, der foretages på vores platform. For 3. kvartal er der 178.228 DKK på vej til organisationerne. Men hvad bruger de egentlig pengene til?

Den Danske Naturfond: ”Ambulancetjeneste” og skov for tid og evighed

Den Danske Naturfond har blandt andet brugt penge fra Re:turn Initiative til at sikre Hesbjerg Skov uden for Odense for tid og evighed. Det er sket ved at købe hele skoven og forpligte sig til aldrig at sælge området igen. Arbejdet med at genoprette skoven er allerede i fuld gang.

Allerførst har Naturfonden iværksat en ”ambulancetjeneste” for at redde de sidste levesteder for den lille bestand af engperlemorssommerfugle, der har Hesbjerg Skov som sit eneste tilbageværende levested på Fyn. Håbet er, at det allerede til foråret er muligt at se flere af de sjældne sommerfugle.

Naturfonden har også lavet en naturplan og en friluftsplan, som dækker hele skoven. Der arbejdes med naturregistrering, tegning af nye kort over området, design af nye stier i skoven samt bål- og shelterplads mv., så skoven både kan nydes og blive bevaret.

Du kan allerede nu besøge skoven uden for Odense. Tag et smugkig i videoen her:

Plastic Change: Ren natur og skærpet producentansvar

Når vi bevæger os i naturen, er det rigtig rart, at den er fri for plastik. I Plastic Change har de alene på World Cleanup Day den 17. september stået for at indsamle intet mindre end 6.375 kg plastikaffald. Og optællingen er stadig i gang! Indsamling af plastik foregår i øvrigt gennem forskellige initiativer i hele landet året rundt, ikke mindst takket være et stort antal frivillige.

Plastic Change til World Cleanup Day

World Cleanup Day, hvor Plastic Change sorterede og kortlagde affald på Nytorv på Strøget og var i dialog med alle interesserede.

Derudover har Plastic Change fokus på det lange seje træk med at få skærpet producentansvaret. Plastic Change har derfor igangsat årets Producent Tjek med hjælp fra frivillige og andre organisationer, hvor de for tredje år i træk identificerer og kortlægger, hvilke producenter og virksomheder, der står bag det affald, der bliver indsamlet i naturen. Målet er at skærpe ansvaret for virksomheder, som producerer store mængder affald og bidrage til løsninger for oprydning og minimering af affald.

Parallelt hermed arbejder Plastic Change politisk for det udvidede producentansvar (EPR), som netop er blevet vedtaget i Folketinget. Med de nye regler skal producenterne nu betale for oprydning af affald. Kravet om EPR kommer fra EU, men Plastic Change har forsøgt at præge reglerne i den mest ambitiøse retning muligt, og organisationen er glad for, at EU endelig har fået vedtaget de nye regler.

FødevareBanken: Overskudsmad på vej til udsatte mennesker

FødevareBanken har befundet sig i et krydspres det meste af året. Kerneopgaven er at hente, opbevare og distribuere overskudsmad til udsatte mennesker – så der skal bruges el til kølevogne og lagre samt brændstof til at komme rundt med maden. Alene udgifter til brændstof og el er steget med mere end 200.000 kr. i løbet af året, hvilket er en meget stor stigning for en mindre organisation, der i høj grad er drevet af frivillige.

Fødevarepriserne er som bekendt drønet i vejret, hvilket har betydet en langt større efterspørgsel på den overskudsmad, organisationen distribuerer. FødevareBanken oplyser, at der er mere end 100.000 madfattige i Danmark, estimeret ud fra en international standard. Tallet er stødt stigende i den nuværende situation, og der skal derfor bringes mere mad ud til flere rundt om i hele landet, hvor FødevareBanken er aktiv. Pengene fra The Re:turn Initiative bliver i vidt omfang brugt til at få den daglige drift til at køre rundt.

Der er travlt over hele landet, så hvis du læser dette og tænker, at du har tid og overskud til at bringe mad ud, hører FødevareBanken meget gerne fra dig. For de mangler frivillige til at bringe overskudsmad ud til mennesker, der virkelig værdsætter den.

Her kan du se og høre mere om, hvordan FødevareBanken arbejder:

Nordnet har bedt alle, der har lyst, om at stemme på, hvilke organisationer der skulle have bidrag fra The Re:turn Initiative. Organisationerne fik penge i samme størrelsesforhold, som de fik stemmer.

Det får organisationerne udbetalt for Q3:

Organisation% af stemmerneBeløb
Plastic Change 47,4% 84.411 DKK
Den Danske Naturfond37,7%67.227 DKK
FødevareBanken14,9%26.590 DKK
Total100%178.228 DKK

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
4 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2023-03-08 19:55

Stands klimagloriepudsningen. Brug kræfterne på at give os investorer et så stort afkast som muligt – så er vi voksne nok til selv at beslutte, hvem/hvad der eventuelt skal støttes.

Gæst
Gæst
2022-10-12 13:15

Det er ikke til at fatte, at Nordnet fortsat støtter FødevareBanken efter alle deres møgsager i EKSTRA BLADET:
https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/skrider-i-vrede-over-fyring-af-chef/9435242

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-10-13 16:39

Hej Henrik

I Nordnet synes vi, at FødevareBanken gør et godt stykke arbejde, og vi har fortsat tillid til organisationen efter deres organisationsændring.

Mvh Lene

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-10-15 17:47

I er simpelthen for naive…