Spring til hovedindhold

Laver G4S verdensrekord i hurtig virksomhedsfokusering?

I løbet af 2013 har jeg løbende omtalt forskellige selskaber som “wild cards”. Det er ensbetydende med selskaber som har et betydeligt og uforløst kurspotentiale. Dog ikke uden risiko. Jeg har tidligere nævnt selskaber som Vestas, Pandora, Danske Bank og A.P. Møller Mærsk og netop også G4S. Du kan se eller gense hvad jeg tidligere har skrevet, ved at klikke på links nederst i dette indlæg.

G4S i verdens hurtigste turn-around?

Vi skal blot nogle få måneder tilbage. Direktøren, Nick Bugles, havde begået sit 3. og meget åbenlyse fejltrin på kort tid. Efter OL skandalen i 2012, den meget ”mærkelige” beslutning om at købe ISS til en pris som aktiemarkedet venligt, men bestemt 2 gange havde afvist, og nu indtjeningsmæssige udfordringer med en hollandsk fængselskontrakt, blev han fyret.

På den ene side burde investorerne være lettede. Det skulle være slut med de mindre heldige beslutninger og nye kræfter skulle til. På den anden side ventede der 3 nervøse måneder op til aflæggelse af halvårsregnskabet den 28/8.

Nye koster finder gamle problemer

Når en ny direktør tiltræder, sker det ikke sjældent, at ”tavlen” skal vaskes ren. Der skal ryddes op og eventuelt også reserveres til fortidens synder. I G4S’ tilfælde var der ydermere de udfordringer, at det blev ved med at vælte ind med dårlig omtale. Samtidig var gælden ganske stor og en kapitaludvidelse var i det mindste ikke usandsynlig. The short term pain for the long term gain pressede aktiekursen markant for langt ned. Investorerne var behørigt nervøse. Det fremtidige potentiale blev overskygget af nervøsitet og dårlig ledelse.

Revolution på 3 måneder

Den nye ledelse, som I parentes selv var ganske ny hos G4S, har udvirket mindre mirakler på 3 måneder. Nok var halvårsregnskabet en anelse under det forventede. Men annoncerede frasalg, fokus på kerneforretningen, en ”private placement” på 9,99 % af aktiekapitalen uden prospektkrav og helt uden udvanding af de øvrige aktionærer, viser at meget er sket og ændret til det bedre på 3 måneder.

Meget mere potentiale i aktien

De har sandelig ikke ligget på den lade side i ledelsen og selskabet hen over sommeren. Aktien har også reageret meget positivt herpå. Det mest realistiske er dog at der er meget mere positivt i vente til de aktionærer, som tør se 12 måneder frem. Et afkast på 15 % eller mere over denne periode synes realistisk.

 

 

Tidligere Wild Cards:

https://www.nordnet.dk/blog/2013-pandora-tilbage-til-emissionskursen-eller-en-fordobling-i-vestas/01/01/2013/

https://www.nordnet.dk/blog/de-vilde-kort-er-ikke-sa-vilde-endda/08/03/2013/

https://www.nordnet.dk/blog/vestas-pa-vej-mod-kurs-100/09/05/2013/

https://www.nordnet.dk/blog/mod-nye-wild-cards/26/05/2013/

https://www.nordnet.dk/blog/danske-bank-wild-card-eller-vildskud/26/06/2013/

https://www.nordnet.dk/blog/mod-nye-wild-cards-2-0/17/07/2013/

https://www.nordnet.dk/blog/mod-nye-wild-card-2-0-version-2/25/07/2013/

https://www.nordnet.dk/blog/ship-ohoj-for-maersk/16/08/2013/

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer