Spring til hovedindhold

Månedsopsparing: Fra 6.000 til millionær

Du kender sikkert udtrykket ”mange bække små”, som betyder, at selv mindre beløb på lang sigt kan gøre en kæmpe forskel.

6.000 kroner er ikke nødvendigvis et lille beløb, men der er alligevel langt op til 1 million. Så hvordan kan du nå en opsparing på 1 million kroner? Svaret skal findes i ”mange bække små”…

Med en Månedsopsparing er det muligt på 10 år.

Hvis vi antager, at aktiemarkedet giver seks procent i årligt afkast efter skat og omkostninger i de næste 10 år, og du indsætter 6.000 kroner hver måned på en Månedsopsparing, så har du en million kroner om 10 år. (6 procent efter skat er nok mest realistisk på pensionsordninger, hvor beskatning kun er 15,3 procent)

Prøv vores beregner og indsæt dine egne tal og se hvor lang tid du skal bruge for at få en opsparing på en million kroner.

50.000 kunder hos Nordnet har allerede en Månedsopsparing

Månedsopsparingen er blevet utrolig populær blandt Nordnets kunder og der kommer hele tiden flere til. Udviklingen har ikke mindst taget fart her i 2021, hvor 28.000 allerede har oprettet en Månedsopsparing, så der nu i alt er mere end 50.000 kunder, der helt automatisk øger deres opsparing hver måned.

Hvorfor er Månedsopsparing så populært?

Månedsopsparing tiltrækker investorer ud fra mange forskellige parametre og den henvender sig både til de mere erfarne investorer, der gerne vil investere en del af deres portefølje langsigtet hver måned og de nye på aktiemarkedet, som gerne vil starte med at investere små midler og få noget erfaring med at investere.

Månedsopsparing har en række åbenlyse fordele:

3 forskellige muligheder i Månedsopsparing

Nordnet Indeksfonde:

Til dig der gerne vil have Nordnets billige indeksfonde med årlige omkostninger på mellem 0,2% – 0,4% årligt.

Nordnet guider dig:

God, hvis du er begynder og ønsker inspiration til din Månedsopsparing ud fra de parametre, som du lægger mest vægt på. Du kan vælge mellem disse seks parametre.

Start Månedsopsparing i ETF’er eller investeringsforeninger:

Det rigtige valg for dig, der allerede ved, hvilke ETF’er eller investeringsforeninger, som du ønsker at investere i.

Hvad vælger de flest at investere i?

Vi oplever generelt store forskelle i valg af investeringer til Månedsopsparingen, men langt de fleste af vores kunder vælger at investere aktierelateret. Herudover ser vi også en klar tendens til at investere i billige fonde, som fx Nordnet Indeksfonde, Sparindex eller ETF’er. Herefter kommer mere tematiske investeringer som teknologi og grønne investeringer på de næste pladser.

Investeringsforeninger

Sparindex DJSI World har været den mest populære investeringsforening i Månedsopsparing i 2021. Det er en global afdeling, som giver god spredning på de 2.500 største selskaber i verden.

Hvis vi ser på de lidt mere specialiserede investeringsforeninger, så er Maj Invest også pænt repræsenteret i 2021 med deres to afdelinger Maj Invest Global Sundhed og Maj Invest Vækstaktier.

ETF

Blandt ETF’er er det især Ishares, der dominerer i 2021 og iShares Core MSCI World er den største blandt de brede ETF’er.

Blandt de lidt mere specialiserede ETF’ere, som investorerne køber, er:

Lær mere om Månedsopsparingen eller skynd dig at oprette en

Hvis du vil vide mere omkring Månedsopsparingen eller ønsker at oprette en med det samme, så har vi lavet en FAQ samt en video, der viser alt det du behøver at vide.

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge værdipapirer.

Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning.

Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke et tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast, og investering kan medføre tab

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
4 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2021-04-30 19:44

Hej,
Jeg har en månedsopsparing (aktiedepot). Kan man ikke have mere end 4 EFT’er i en månedsopsparing ? Jeg forsøgte at oprette en månedsopsparing nummer 2, til de EFT’er jeg gerne ville investerer i udover de 4 jeg har i nuværende månedsopsparing, men det kan jeg ikke få lov til ?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-09-20 20:53

følger

Gæst
Gæst
2021-04-25 19:41

Husk at skrive i opslaget at kurtage kun er gratis når man køber ind i Månedsopsparingen. Det er ikke gratis når man sælger produkter i opsparingen. Husk at oplyse om valutagebyrer, når DKK veksles til udenlandsk valuta ved køb at udenlandske fonde.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-04-25 22:04

Hej Rune. Der er helt korrekt, men det står også på den landingpage, som vi henviser til samt betingelserne.
Dog er der ikke valuta gebyr, når man handler danske investeringsforeninger hvilket mange kunder gør.

Så ved køb af ETF er der valutagebyr, hvis man ikke har en valutakonto, som mange også har.

Men stadig ingen kurtage ved køb, hvilket der er hvis man køber samme investeringsforeninger eller ETF’er udenfor en Månedsopsparing.