Spring til hovedindhold

Mød Nordnets nye blogger Frank Hvid Petersen

Med en baggrund som cand.polit. og en kuffert fyldt med flere års solid erfaring inden for investeringsverdenen hos bl.a. Jentzen & Partners, Nordea, Carnegie Investment Bank og Alfred Berg Bank er Frank Hvid Petersen en af landets mest ansete finansanalytikere. Han stiftede i 2017 firmaet Earlybird Research & Education, som leverer skræddersyede undervisningsforløb for forskellige medier, finanshuse og virksomheder. Han underviser desuden både på International Business Academy i Kolding samt Copenhagen Business Academy, hvor han deler ud af sine mange års teoretiske og praktiske erfaringer med makroøkonomi og finansielle markeder.

Med mange finansielle bolde i luften og en spidset økonomisk blyant disker Frank Hvid jævnligt op med analyser og perspektiver på finansmarkedet, megatrends og samfundsforhold – både som økonomisk kommentator på Politiken, i kronikker til Dansk Aktionærforening og større danske dagblade samt i sit eget ugebrev Earlybird. Hos Nordnet er vi glade for, at Frank Hvid også vil kaste skrivelysten over Nordnetbloggen og dele ud af sin viden med Nordnets læsere.

  • Hvilke emner oplever du særlig efterspørgsel på i forbindelse med dit firma Earlybird Research & Education?

I de seneste år inden for investeringsbranchen, synes jeg faktisk, at efterspørgslen på uddannelse er blomstret op. Specielt efter coronakrisen, tror jeg, at det er er gået op for bankerne, at der er kommet gang i investeringsinteressen, bl.a. på grund af den lave grænse for negative renter. Det har skabt et boom i kundernes investeringsinteresse, hvilket, jeg tror, har fået bankerne til at afsætte penge, til at investere i kurser og uddannelse til deres medarbejdere.

  • Et af dine foredragstemaer handler om, at ”vi lever i kapitalismens fjerde fase og ubalancen mellem vores digitale og analoge liv”. Hvordan afspejler det sig i finansmarkedet?

Vi lever i en spændende tid, hvor vi går fra den neoliberale fase til den fjerde og stadig lidt ukendte fase. Vi kan dog være temmelig sikre på, at den bliver en antitese til den neoliberale, hvor vi gør op med en masse ting, vi så tidligere. Man er blevet mere skeptisk over for markedsmekanismerne og globaliseringen. Det skriver jeg bl.a. om i mine ugebreve. Jeg holder også øje med, hvad der sker globalt inden for specielt den teknologiske udvikling og hvor den peger os hen – måske imod den næste fase. Det er dog utroligt vigtigt for investorerne, virksomhederne og os samfundsborgere, at vi finder balancen mellem det analoge og digitale liv. 2010’erne var et årti præget af nogle store digitale og samfundsmæssige skævvridninger. Det ser vi i snakken om overvågningssamfundet, vores skærmforbrug og ved børns måde at være sammen på. Efter smartphonen blev opfundet, ændrede det sig helt ekstremt på få år – noget som bliver undervurderet og kan ses på mange af de statistikker, som viser, hvor skidt mange børn og unge har det i dag. Vi har simpelthen fået en slagside af global digitalisering.

  • Hvilke trends, ser du, vil forme fremtidens investeringer?

Indtil for 10 år siden tænkte jeg forholdsvis traditionelt, selvom jeg startede hos Alfred Berg Bank, som havde en lille kapitalforvaltningsenhed. De var nogle af de første i Danmark med bæredygtige investeringer og var derfor meget forud for deres tid. Jeg sad ikke i den afdeling, men jeg fik en god fornemmelse for, hvad de lavede. Min tankegang har også helt klart ændret sig nu. Vi skal både som samfund og investorer se på, hvem der gør de rigtige ting. Jeg tænker selv meget bredere på det bæredygtige. Man taler tit om klimaet og hvordan virksomheden opfører sig, men med hele ESG-tilgangen begynder man at snakke bredere – også om andre forhold – hvilket, jeg synes, er super spændende og vigtigt. Vi har dog kun lige trådt vores barnesko, da der er stadig er udfordringer med den måde, hvorpå man laver ESG-scorer.

  • Du yder også generel rådgivning inden for kernekompetencer som investering, porteføljekonstruktion, risikostyring mm. Hvad er det bedste investeringsråd, du selv har fået?

Råd har jeg ikke fået så mange af i starten af min karriere. Jeg synes nærmere, at jeg har mødt en masse dygtige mennesker, som jeg har lært meget af. Der er mange forskellige ting at huske, når man investerer, men det fuldstændig grundlæggende er at sprede sin risiko. Undgå at satse alt på kun få ting. Derudover synes jeg, at det er vigtigt at mærke efter, hvor meget risiko man er villig til at løbe. Det er specielt vigtigt for personen, der sidder på den anden side af bordet. Kommer der en privatperson, som beder om investeringshjælp, er det utrolig vigtigt for mig at vide, hvor meget du rent faktisk tør at vove.

  • Hvad fik dig i sin tid til at gå finans- og økonomivejen? Hvornår startede interessen for økonomi og investering?

Det er egentlig et rent tilfælde, at jeg læste nationaløkonomi og i dag arbejder i finansbranchen. Jeg startede med at læse økonomi, fordi jeg arbejdede i en burgerbar med en gut, som spurgte, om jeg ikke ville med ind og læse Polit. Jeg vidste, at jeg ikke skulle være læge eller præst og polit. var inden for nogle områder, som jeg syntes var sjove. Jeg vidste dog ikke, at det lige skulle blive det, men jeg tænkte, at det egentlig lød meget godt. Det samme gælder min start på arbejdsmarkedet. På slutningen af studiet mødte jeg en tidligere kollega, som var ansat i Alfred Berg. Han nævnte, at de manglede en økonom og at jeg burde søge stillingen. Det gjorde jeg så og fik jobbet. Så hvis jeg var gået til højre og ikke til venstre den dag, havde jeg måske ikke siddet her.

Læs Frank Hvids første blogindlæg “Tårnhøj prisfastsættelse begrænser potentialet” her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2021-07-11 13:29

Ser frem til at han starter at blogge.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-07-12 08:57

Hej Rinus. Han har allerede lavet den første for ca 3 uger siden. Du kan læse den her:https://www.nordnet.dk/blog/frank-hvid-goer-status-medio-2021/