Spring til hovedindhold

Nordnet giver 1 mio. svenske kroner til tre danske klima- og miljøorganisationer

I starten af 2022 lancerede vi klima- og miljøprisen, The Re:turn Initiative, med det løfte at donere 0,10 SEK. pr. aktiehandel foretaget på vores platform i 2022 til tre udvalgte klima- og miljøorganisationer.

I starten af 2022 lancerede vi klima- og miljøprisen, The Re:turn Initiative, med det løfte at donere 0,10 SEK. pr. aktiehandel foretaget på vores platform i 2022 til tre udvalgte klima- og miljøorganisationer. Nu er årets handler talt op, og de tre organisationer i Danmark får til sammen lidt over en million svenske kroner fra Nordnet.

The Re:turn Initiative er skabt sammen med Nordnets største aktionær, Öhman, hvor ønsket har været at vise, at alle kan gøre en forskel for klima og miljø. Derfor blev det besluttet at give 0,10 SEK per aktiehandel foretaget på Nordnets platform i 2022 til organisationer, der arbejder med at løse udfordringer relateret til miljø og klima. Der er udvalgt tre organisationer i hvert land, som Nordnet har aktiviteter i – dvs. Danmark, Sverige, Norge og Finland. Kunderne i de enkelte lande stemte om, hvordan pengene skulle fordeles mellem organisationerne. I Danmark blev FødevareBanken, Plastic Change og Den Danske Naturfond udvalgt, og fordelingen af stemmer og donationer faldt således ud:

  • Plastic Change fik 47,4% af stemmerne og modtager 491.000 SEK (328.000 DKK) i alt i 2022.
  • Den Danske Naturfond fik 37,7% af stemmerne og modtager 391.000 SEK (261.000 DKK) i alt i 2022.
  • FødevareBanken fik 14,9% af stemmerne og modtager 155.000 SEK (103.000 DKK) i alt i 2022.

”Det har været en kæmpe fornøjelse at kunne støtte det vigtige arbejde, de tre organisationer udfører. Vi har sat stor pris på det gode samarbejde, og samtidig har det været interessant at få indblik i, hvordan organisationerne gør en positiv forskel. Det er klart, at dette projekt ikke i sig selv vil kunne redde verden, men det er vores måde at vise, at alle kan gøre noget for at tackle de klimaudfordringer, vi står overfor,” siger Anne Buchardt, landechef i Nordnet Danmark.

Sådan er donationerne blevet brugt

FødevareBanken (donation på 103.000 SEK) reducerer madspild og bekæmper madfattigdom i Danmark. 2022 blev ekstra udfordrende pga. stigende priser på brændstof, el og fødevarer. Det betød stigende efterspørgsel på mad i landets varmestuer og hos hjælpeorganisationerne. Samtidigt steg udgifterne markant for FødevareBanken bl.a. i forbindelse med køl og transport af fødevarer. 

”Det har være en stor hjælp for FødevareBanken at modtage denne ekstra donation. En værdsat håndsrækning, som vi ikke havde budgetteret med – lige præcis i 2022, hvor vores udgifter er eksploderet. Det har gjort det muligt at fokusere på vores kerneopgave og sikre, at fødevareindustriens overskudsmad leveres videre til organisationer, som tilbereder maden til værdsatte måltider,” siger Lea Gry von Cotta-Schønberg, direktør i FødevareBanken.

Plastic Change (donation på 491.000 SEK) arbejder med at begrænse brugen af plastisk lokalt og globalt: ”Vores helt store fokus har været – og er fortsat – at få sat kraftige fingeraftryk på den kommende globale plastiktraktat. Samtidigt bruger vi en del energi på at undervise unge i at løse plastikudfordringen ved at tage livgreb med vores engangskultur og vores massive forbrug af engangsplastik. På den måde er pengene brugt på at sikre ambitiøse og bindende regler for hele verden, og tage de kommende generationerne med under vingerne og lære dem om plastik,” fortæller Louise Lerche-Gredal, direktør i Plastic Change.

Den Danske Naturfond (donation på 261.000 SEK) har brugt pengene på at opkøbe flere naturområder i Danmark og forpligtet sig til aldrig at videresælge områderne. ”Hesbjerg skov ved Odense og et område ved Vadehavet på Mandø er blevet frikøbt. Det sikrer både fugleliv, naturen generelt og oplevelser til alle naturelskere for tid og evighed,” siger Flemming Nielsen, direktør i Naturfonden om, hvordan pengene fra Re:turn initiativet er blevet anvendt.

Nordnet fortsætter med at have fokus på klima, miljø og bæredygtighed. Lige nu er vi i tænkeboks for at finde det næste projekt, hvor vi forhåbentligt kan bidrage på positiv vis. Som investor har du også selv indflydelse på, hvordan du investerer. Læs mere om, hvordan du kan investere din opsparing bæredygtigt.

Mere information om The Re:turn Inititiative findes påhttps://www.nordnet.dk/dk/kampagner/return

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer