Spring til hovedindhold

Nordnet giver 100.000 kr. til stort naturområde ved Vadehavet

en Danske Naturfond er udvalgt til at modtage penge som led i Nordnets The Re:turn Initiative hvert kvartal i 2022. Den første portion blev tidligere på året anvendt til at opkøbe Hesbjerg Skov ved Odense. Og her i efteråret bidrager en donation på 100.000 kr. til at sikre det unikke naturområde, Vadehavsøen, på Mandø.

Den Danske Naturfond er udvalgt til at modtage penge hvert kvartal i 2022 som led i Nordnets The Re:turn Initiative. Den første portion blev tidligere på året anvendt til at opkøbe Hesbjerg Skov ved Odense. Og her i efteråret bidrager en donation på 100.000 kr. til at sikre det unikke naturområde, Vadehavsøen, på Mandø.

Hvert forår og hvert efterår bruger millioner af trækfugle Vadehavet som pitstop på deres lange flyveture mellem Nord og Syd. Her tanker de depoterne op, før de flyver videre.

Arealerne er essentielle for fuglene og er i sig selv unik natur. Derfor har Naturfonden gennem flere år opkøbt områder på Mandø. Og nu kan fonden tilføje 175.000 m2 eller 17,5 hektar enge, marker, strandenge og klitter til det store naturområde på øen. Dette sker blandt andet via de 100.000 kr. som Nordnet har givet fra sit klima- og miljøinitiativ, The Re:turn Initiative. Naturgenopretningen sker i øvrigt sammen med Esbjerg Kommune, Nationalpark Vadehavet og Naturstyrelsen.

Nye levesteder er afgørende

Naturfonden sikrer naturen på Mandø mere plads, ved at give fuglene de bedste levesteder.

”Indsatsen for at beskytte øens sårbare og vigtige natur er fuldstændig afgørende for at bremse tilbagegangen for mange af de truede og sjældne fuglearter, som har mistet levesteder i Danmark. Det gælder blandt andet den truede brushane, den sjældne stor kobbersneppe og engrylen. Men området er også vigtigt for mange andre fugle som viben, rødbenen, strandskaden og rørhøgen, der alle er i tilbagegang i Danmark,” fortæller Naturfondens direktør Flemming Nielsen.

Naturfonden forpligter sig til aldrig at sælge områderne igen og til at bidrage til en hensigtsmæssig udvikling i naturen. Alle kan bidrage ved at give penge til at frigive jord. For hver 12 kr. man giver, kan fonden frikøbe 1 kvm jord.

”Det er dejligt, at vi kan yde et bidrag til at bevare denne smukke natur med vital betydning for fuglelivet. Det fine ved Naturfondens arbejde er, at naturen bliver bevaret for altid, og at alle har mulighed for at bidrage med små såvel som store beløb. Vi vil gerne være med til at vise, at vi alle sammen kan gøre en forskel – ikke blot som privatpersoner, men også som virksomhed” siger landechef i Nordnet, Anne Buchardt.

I Nordnet glæder vi os til næste projekt og at se, hvor Naturfonden vælger områder næste gang.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-11-03 21:33

Fint initiativ.

Gæst
Gæst
2022-11-03 14:10

Rigtigt godt initiativ