Spring til hovedindhold

Norske kursraketter mangler brændstof

De helt store vindere i 2020 var grønne aktier og teknologiaktier. I Norge så vi to af de allermest ”hypede” aktier i hele Norden, nemlig Nel og Kahoot.

Nel

Nel er et selskab inden for brint-industrien. Deres vision er at give fremtidige generationer grøn energi for evigt. Du kan selvfølgelig læse meget mere om Nel på deres hjemmeside, men her får du lige et par facts først.

Nel gav imponerende 255 procent i afkast i 2020 – en ægte aktiedarling! Desværre er kærligheden til den grønne energi falmet en del i 2021, og Nel-aktien er faldet med 41 procent*. Nel har en markedsværdi på ca. 25 mia. NOK*, og deres omsætning voksede med 14 procent i 2020 til 651 mio. NOK. Nel genererer stadig underskud på deres løbende drift, så vil man investere i Nel, køber man sig ind til en langsigtet væksthistorie. Du kan læse deres regnskab for 2020 her.

*tallene er fra den 26. maj 2021.

Kursgraf på Nel sidste 3 år

Kilde: Nordnet

Hvad siger analytikerne omkring Nel?

marketscreener.com kan man finde gratis analyser og nøgletal på mange globale selskaber. I øjeblikket er der 13 analytikere der har en anbefaling på Nel, og gennemsnitlig kurs target er 29,08*, hvilket indikerer kurspotentiale på 71 procent. Se mere omkring Nel på marketscreener her.

*tallene er fra den 26. maj 2021.

Kahoot

Mange kender sikkert Kahoot som en sjov selskabsquiz, hvor alle kan deltage fra deres mobiltelefon. Kahoot er dog meget mere end det. I skoler rundt om i verden er Kahoot ved at være en del af undervisningen, og Corona-situationen har været stor driver for Kahoot i 2020. Læs mere omkring Kahoot her.

Kahoot gav et afkast på imponerende 336 procent i 2020, men er siden faldet med 32 procent i 2021. Markedsværdien er på ca. 31 mia. NOK, og omsætningen voksede markant i 2020. Læser man deres regnskab fra 2020, kan man dog se, at Kahoot fortsat ikke er et profitabelt selskab.

Kursgraf på Kahoot siden børsintroduktion i 2019

Kilde: Nordnet

Hvad siger analytikerne omkring Kahoot?

På marketscreener er der lige nu kun én analytiker, der følger Kahoot, og de har en købsanbefaling på aktien, som indikerer kurspotentiale på 52,6 procent. På Nordnet under nyheder kan man læse en nyhed fra 14. maj 2021, der fortæller, at DNB har nedjusteret sit kursmål for Kahoot til kurs 100 fra 135 men gentager deres købsanbefaling. Find mere information om Kahoot på Nordnet her.

Hvad skal man gøre som investor?

Den langsigtede væksthistorie er stadig intakt for begge selskaber, men som med mange andre kursraketter fra 2020 var forventningens glæde måske lige blevet lidt for stor, og værdiansættelsen er nu begyndt at fylde mere i investorernes bevidsthed. Selvom raketter kan være smukke og sjov, bør man altså altid agere med varsomhed og tage sine sikkerhedsforanstaltninger.

Gør dig tanker om din egen strategi og risikovillighed – passer Nel eller Kahoot ind i det billede?

Du kan evt. hente lidt mere inspiration fra Nordnet Live d. 25. marts 2021, hvor vi havde besøg af Dansk Aktionærforening. Vi talte om sikkerhedsbriller og gode råd til dem, der netop kigger efter kursraketter, se det her.


Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke et tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast, og investering kan medføre tab

Brian Buus Madsen
Tidligere Head of Business Management

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2021-05-30 10:34

Begrænset informativt… Lidt ligegyldigt.